Обука за припаднике Управе царина Министарства финансија

Обука за припаднике Одељења за унутрашњу контролу Управе царина под називом „Методи истраге корупције у царини“ свечано је отворена 5. децембра 2016. године у амфитеатру „Владимир Кривокапић“ на Криминалистичко-полицијској академији. Обуку организују Управа царина Министарства финансија Републике Србије и Криминалистичко-полицијска академија, уз финансијску подршку Немачке организације за међународну сарадњу – ГИЗ. Отварању су присуствовали полазници обуке, представници Управе царина, наставници Академије, представници ГИЗ-а. Проф. др Александар Бошковић, руководилац обуке, поздравио је присутне пригодним речима и ближе појаснио концепт обуке, која је подељена у две радне недеље са укупно 80 часова. Обуку ће држати укупно 32 наставника Академије и предавача из Министарства унутрашњих послова, Републичког јавног тужилаштва, Правног факултета Универзитета у Београду и Агенције за борбу против корупције. Проф. др Драгана Коларић, в. д. декана Криминалистичко-полицијске академије, захвалила се представницима Управе царина Министарства финансија Републике Србије и Немачке организације за међународну сарадњу – ГИЗ на предузетим активностима у припреми и почетку реализације обуке за Одељење унутрашње контроле Управе царина. Подсетила је да је Криминалистичко-полицијска академија основана Одлуком Владе Републике Србије за остваривање студијских програма за високо полицијско образовање, да Академија има организационе капацитете да агажује велики број стручњака из науке и струке што потврђује и спроведена обука пореских инспектора. Најавила је и потписивање споразума о сарадњи са Управом царина, који ће допринети побољшању и проширењу постојећих образовних, научних, истраживачких и пословних делатности обе установе.
Мр Соња Лазаревић, начелник Одељења за унутрашњу контролу Управе царина, захвалила се Академији на гостопримству и указала на значај превентивног деловања и стручне обраде предмета у борби против корупције.
Испред Немачке организације за међународну сарадњу – ГИЗ, скупу се обратио др Александар Драгојловић, изразио захвалност што је ГИЗ укључен у обуку припадника Управе царина и подсетио да се обука организује у оквиру пројекта „Реформа јавних финансија“.
Истог дана потписан је Споразум о научно-образовној сарадњи између Управе царина Министарства финансија, коју заступа в. д. директора Милош Томић, и Криминалистичко-полицијске академије, коју заступа в. д. декана проф. др Драгана Коларић, као и Уговор о реализацији обуке између Немачке организације за међународну сарадњу – ГИЗ, коју је представљао др Биргер Нере, вођа пројекта „Реформа јавних финансија“ и Академије.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени