Свечани почетак школске године и пријем нове генерације студената

Свечани почетак школске године и пријем нове генерације студената уписаних на основне студије Криминалистичко-полицијске академије обележени су 3. октобра 2016. године, у амфитеатру др Арчибалд Рајс. Свечаности су присуствовали: потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, државни секретари, саветници и помоћници министра, в. д. директора полиције Владимир Ребић, помоћници директора полиције, руководиоци организационих јединица МУП-а Републике Србије, представници Безбедносно-информативне агенције, војске и локалне самоуправе, и наставници и сарадници Академије.
Вршилац дужности декана Академије, проф. др Драгана Коларић, пожелела је добродошлицу новој генерацији студената Академије и поручила им да буду вредни, истрајни и да не посустају пред изазовима, користећи знање као најмоћније оружје које ће икада поседовати. Цитирајући Шекспирове речи, „знамо шта јесмо, али не знамо шта можемо бити“, истакла је да су студенти Академије у предности јер знају шта могу бити. Треба да знају да су изабрали сложен и динамичан посао који захтева човека развијених врлина, који законитост ставља испред свега, и да је избор овог позива знак њихове зрелости и одговорности. Министарство унутрашњих послова и Криминалистичко-полицијска академија данас су богатији за нову генерацију студената уписаних на основне академске студије криминалистике, форензичког инжењерства и информатике и рачунарства, као и основне струковне студије криминалистике. Вршилац дужности декана проф. др Драгана Коларић истакла је да Србија развија савремени концепт полицијског образовања и да је држава од 1921. године, када је и основана прва полицијска школа, увек одлучно стајала иза установе која школује полицајце. Нагласила је да ће се у циљу развоја високог полицијског образовања ове године први пут на Академију уписати прва генерација студената на докторским студијама криминалистике и форензичког инжењерства. Први потпредседник Владе и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић пожелео је студентима успешну предстојећу школску годину, истичући да су одабрали часну и одговорну професију која је од посебног интереса за грађане и државу Србију. Позвао их је да током студија и професионалне каријере теже ка знању, квалитету и успеху у свим аспектима живота и рада. Први потпредседник Владе и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић истакао је данас да криминалци у Србији губе битку са полицијом, као и да полиција постиже завидне резултате у борби против криминала и да је вратила део поверења грађана. „Радите стручно, предано, будите мотивисани, покажите лични интегритет и храброст.“

Потпредседник Владе Републике Србије, др Небојша Стефановић и в. д. декана Академије, проф. др Драгана Коларић уручили су књиге студентима који су остварили највишу просечну оцену у школској 2015/2016. години. Награђени су:

основне академске студије Криминалистике

  • Стефана Јокић, 3. година – просечна оцена 9.90
  • Игор Чукић, 2. година – просечна оцена 9.50
  • Небојша Костић, 1. година – просечна оцена 9.30

основне академске студије Информатике и рачунарства

  • Владимир Јовановић, 2. година – просечна оцена 8.44
  • Оливера Младеновић, 1. година – просечна оцена 9.75

основне академске студије Форензичког инжењерства

  • Милица Јанковић, 2. година – просечна оцена 9.75
  • Милош Мајкић, 1. година – просечна оцена 9.00

основне струковне студије Криминалистике

  • Александар Јакимовски, 2. година – просечна оцена 9.30
  • Никола Пантелић, 1. година – просечна оцена 8.90
  • Васо Богдановић, 1. година – просечна оцена 8.90

Уважавајући Одлуке Владе о броју студената за упис у прву годину основних студија Академије у школској 2015/2016. и 2016/2017. години који ће се финансирати из буџета, министар Стефановић и в. д. проф. др Драгана Коларић потписали су Уговор о пословној сарадњи између Министарства унутрашњих послова и Криминалистичко-полицијске академије. Уговори се закључују у циљу планског школовања студената Криминалистичко-полицијске академије уписаних школске 2015/16. и 2016/17. године, а ради обезбеђења високообразованог полицијског кадра међу студентима Академије који студије заврше у року и који ће бити примљени у радни однос у Министарству, у периоду од 2018. до 2021. године.

Свечаност је настављена пригодним музичким програмом у извођењу уметника Матеја Поповића, Оливера Њега и професора Николе Рацкова.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени