Почетнa обукa за обављање полицијских послова

У складу са студијским програмима Криминалистичко-полицијске академије, новоуписани студенти прве године основних студија Криминалистичко-полицијске академије од 26.9.2016. године похађају Почетну обуку за обављање полицијских послова. Та обука реализује се како би новопридошли студенти, кроз највише академске стандарде, усвојили знања и стекли вештине неопходне за даљи ток школовања у складу са потребама Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

Током Почетне обуке за обављање полицијских послова студенти прве године основних студија Криминалистичко-полицијске академије ће:
1. стећи општи увид у функционисање Криминалистичко-полицијске академије, као и у права, дужности и обавезе студената који је похађају;
2. стећи уопштену слику о организацији Министарства унутрашњих послова и полицијским пословима;
3. усвојити знања о правилима понашања која произилазе из субординацијских односа на којима је заснована организација МУП-а Републике Србије и устројство униформисаног састава полиције;
4. усвојити основне принципе пружања прве медицинске помоћи лицима којима је таква помоћ неопходна, и
5. овладати основама правилног и сигурног почетног манипулисања службеним оружјем.

На почетку обуке нове студенте су поздравили в.д. декана проф. др Драгана Коларић и в.д. продекана за наставу проф. др Милан Жарковић. У свом обраћању, проф. др Драгана Коларић је, поред добродошлице, новим студентима пожелела успех у наставку школовања, те им је скренула пажњу на историјат и важност установе на коју су се уписали, као и на озбиљност обавеза који их очекују током Почетне обуке, али и током будуће наставе и низа других обука и пракси које ће реализовати у процесу школовања на Академији.

Почетну обуку за обављање полицијских послова изводе наставници и сарадници Академије у објектима и на простору Криминалистичко-полицијске академије у Земуну. Обука ће трајати до 7.10.2016. године.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени