Учествовање представника Академије на конференцији „Асоцијације европских полицијских колеџа“

Од 16. до 19. марта 2016. године у Риму (Италија) су организоване међународна конференција и редовна седница Управног одбора Асоцијације европских полицијских колеџа (AEPC). Како је Криминалистичко-полицијска академија чланица Асоцијације, конференцији и седници је присуствовао и представник руководства Академије (проф. др Саша Мијалковић).
Конференција и седница управног одбора одржани су у објектима Министарства унутрашњих послова Италије, у Scuola di Perfezionamento per le Forze di Polizia (The Interagency Law-Enforcement College of Advanced Studies). Поред колега из Италије, овим активностима присуствовало је још 37 учесника из више европских држава.
Конференција Асоцијације европских полицијских колеџа о теми Тероризам, процес радикализације и унапређење полицијске обуке одржана је 17. марта. Излагање радова је било организаовано у пленуму и у оквиру 4 секције: А) Обавештајни рад у противтероризму и превенцији радикализације – различита размишљања о радикализацији; Б) Лекције (поуке) из извршених терористичких напада; Ц) Полицијска обука и E-Learning у супротстављању радикализацији и тероризму и Д) Злоупотреба савремене технологије у радикализацији и тероризму. Проф. др Саша Мијалковић је учествовао у раду пленума и у раду друге секције, где је представио свој рад о теми: Lessons from recent terrorist attacks – case: Republic of Serbia (Поуке из терористичких напада – Случај: Република Србија). На крају конференције сумирани су генерални закључци о актуелним дометима тероризма у Европи, као и о потребама ревизије студијских програма полицијских академија у области дисциплина у оквиру којих се изучавају тероризам и противтероризам.
Седница управног одбора Асоцијације европских полицијских колеџа одржана је 18. марта. Усвојени су закључци и препоруке о унапређењу сарадње европских полицијских колеџа и испланиране су активности Асоцијације за 2016. годину.
Проф. др Саша Мијалковић је искористио прилику да представи часописе Криминалистичко-полицијске академије и Министарства унутрашњих послова Републике Србије: Наука – безбедност – полиција и Безбедност, као и да учеснике конференције и домаћине позове да доставе своје радове, али и да ове часописе користе у својим истраживањима и у наставном процесу. Такође, све присутне је упознао и са програмом научне конференције Академије „Дани Арчибалда Рајса“ и позвао их да у наредним годинама доставе своје радове.

Слике можете погледати овде.

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени