Свечано обележен Дан Криминалистичко-полицијске академије

Дан Криминалистичко-полицијске академије свечано је обележен 8. фебруара 2016. године у амфитеатру „др Арчибалд Рајс“ на Академији.
Свечаности су присуствовали: др Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова, Александар Николић, државни секретар у Министарству унутрашњих послова, Владимир Ребић, в. д. директора полиције, помоћници и саветници министра унутрашњих послова, начелници управа у Дирекцији полиције, начелници подручних полицијских управа и друге старешине у Министарству унутрашњих послова Републике Србије и Републике Српске, Министарству одбране, Војсци Србије, Безбедносно-информативној агенцији, затим чланови Српске академије наука, председници националних савета за високо образовање и за научни и технолошки развој, ректори и проректори универзитета, декани и професори факултета, директори института, представници амбасада, представници ОЕБС-а, сарадници Академије, представници локалних самоуправа, медија, дипломирани студенти и чланови њихових породица, као и запослени на Академији,. Свечаност је отпочела интонирањем државне и студентске химне у извођењу студентског хора Академије.
У име Академије присутнима се обратила вршилац дужности продекана за научноистраживачки рад проф. др Драгана Коларић, која је поздравила све присутне. Криминалистичко-полицијска академија, као чланица Асоцијације европских полицијских колеџа од 2005. године, има закључене споразуме о сарадњи с 14 високошколских институција које се баве високим полицијским образовањем, како би на најбољим упоредним искуствима развијала савремени систем полицијског образовања. На таквим основама, у складу с новим изазовима који се постављају пред Министарство унутрашњих послова, пружиће адекватан одговор у заштити грађана и државе од савремених безбедносних претњи.
Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић посебно је напоменуо да је у новом Закону о полицији Криминалистичко-полицијска академија истакнута као најважнији извор кадра за потребе Министарства унутрашњих послова. Пожелео је успех у раду дипломираним студентима Академије и истакао да нови каријерни систем који се успоставља у Министарству унутрашњих послова уважава само резултате као основу за напредовање у полицији, стављајући тако стручност на прво место. На тај начин Министарство унутрашњих послова прати савремене тенденције развоја полицијске професије и ствара полицију која ће бити у служби својих грађана.
Потом је министар др Стефановић уручио награде најбољим дипломираним студентима Академије. Сребрном значком Академије награђени су:
на академским студијама: Тамара Јевтовић, Игор Цветановић и Катарина Живановић;
на струковним студијама: Ана Анђелковић, Лола Стојановић, Сандра Митровић и Лазар Милић.
У име награђених студената захвалила се Тамара Јевтовић.
Плакете Академије „др Арчибалд Рајс“, председник Савета Академије проф. др Горан Бошковић уручио је: проф. др Ћемалу Долићанину, председнику Комисије за акредитацију и проверу квалитета, и проф. др Драгољубу Каврану, професору у пензији и бившем председнику Савета Полицијске академије, коме ће награда бити накнадно уручена.
Златне значке Академије за допринос и афирмацију високог полицијског образовања др Горан Бошковић уручио је: проф. др Ратку Марковићу, професору у пензији и бившем председнику Савета Полицијске академије, проф. др Миленку Крећи, професору у пензији и проф. др Мићу Бошковићу, професору у пензији и бившем декану Полицијске академије у периоду од 2002. до 2004. године. Дипломе, уз честитку за успех и срећу у личном и професионалном животу, дипломиранима је уручио вршилац дужности продекана за наставу проф. др Милан Жарковић. Академија захваљује институцијама и појединцима који су упутили пригодне честитке поводом Дана Академије.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени