Академији уступљен један од набољих софтверских решења у области дигиталне форензике

Департману информатика и рачунарства на КПУ, за реализацију практичне обуке на мастер студијама, уступљено на коришење Cellebrite UFED4PC - једно од најбољих светских решења у области дигиталне форензике, тј. форензике мобилних уређаја. Дана 23.09.2015. године Департман за информатику и рачунарство КПУ је посетио господин Милан Благојевић, представник фирме Crony d.o.o. из Београда, која је заступник водеће компаније у области форензике мобилних телефона Cellebrite из Израела. Посета је реализована као наставак сарадње успостављене на конференцији UFED User Forum, одржаној 28.04.2015. године у Београду, посвећеној упознавању са најновијим трендовима у области форензике мобилних уређаја које нуди фирма Cellebrite. Том приликом је Департману информатике и рачунарства КПУ, који је препознат као место где се школују будући стручњаци у области дигиталне форензике, а посебно за потребе полиције и других служби безбедности, на период од 6 месеци уступљен Cellebrite UFED4PC решење са пратећом опремом.

На тај начин је омогућено да се студенти мастер студија Информатике и рачунарства, у јединственој прилици, из прве руке упознају са могућностима једног од најсавршенијих решења за форензику мобилних уређаја.

Наглашавамо да Cellebrite UFED (Universal Forensic Extraction Device) платформа представља тренутно најмоћнију подршку у форензици мобилних уређаја (мобилни телефони, таблети, GPS уређаји...) и користи се у полицији и другим службама безбедности у више од 100 земаља широм света.
Уз изражену захвалност за јединствену прилику упознавања са овим решењем коју су добили наставници Департмана информатике и рачунарства КПУ и њихови студенти мастер студија, указано је на могућности и правце даље сарадње КПУ и фирме Crony d.o.o.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени