Пријем нове генерације студената

Свечани почетак школске године и пријем нове генерације студената уписаних на основне студије Криминалистичко-полицијске академије, одржан је 1. октобра 2015. године, у амфитеатру др Арчибалд Рајс. Свечаности су присуствовали: министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, државни секретари, саветници и помоћници министра, директор полиције, генерал полиције Милорад Вељовић, помоћници директора полиције, руководиоци организационих јединица МУП-а Републике Србије, представници фондације Ханс Зајдел, представници локалне самоуправе, наставници и сарадници Академије. Поздравну реч одржао је в.д. декана Академије, проф. др Младен Бајагић. У свом обраћању он је, између осталог, пожелео добродошлицу новој генерацији студената Академије, и том приликом им поручио да буду вредни, истрајни и да не посустају пред изазовима, јер је знање најмоћније оружје које ће икада поседовати.
Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић пожелео је студентима успешну предстојећу школску годину, истичући да су одабрали часну и одговорну професију која је од посебног интереса за грађане и државу Србију. Позвао их је да током студија и каријере теже ка знању, квалитету и успеху у свим аспектима живота и рада. Студентима старијих година студија, честитао је на досадашњем оствареном успеху, који је истовремено потврда успеха и угледа Академије, која наставља и негује традицију високог полицијског образовања дугу један век.
В.д. декана Академије проф. др Бајагић уручио је књиге студентима који су остварили највишу просечну оцену у школској 2014/2015. години. Награђени су Спајић Надежда студент треће године основних академских студија криминалистике, за остварен успех са просечном оценом 10,00, Јокић Стефана студент друге године основних академских студија криминалистике, за остварен успех са просечном оценом 9,70, Поповић Никола студент друге године основних струковних студија криминалистике, за остварен успех са просечном оценом 9,50, Јанковић Милица студент прве године основних академских студија Форензичко инжењерство, за остварен успех са просечном оценом 9,25 и Брковић Стефан студент прве године основних академских студија Информатика и рачунарство, за остварен успех са просечном оценом 9,00.
Како студент Поповић Никола због ангажованости у прихватном центру за избеглице у Прешеву, није био у могућности да присуствује свечаности и прими награду, она ће му бити накнадно уручена. Свечаност је завршена пројекцијом филма о Академији, пригодним музичким програмом и изложбом старих и ретких књига из историје криминалистике и полиције, коју је библиотека Академије приредила у сарадњи са Галеријом науке и технике САНУ. У оквиру изложбе представљена су и актуелна издања Академије.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени