Потписано писмо о намерама са Департманом Савезне криминалистичке службе СР Немачке – БКА из Висбадена

Ректор Криминалистичко-полицијског универзитета проф. др Зоран Ђурђевић и декан Департмана Савезне криминалистичке службе СР Немачке – БКА из Висбадена проф. др Торстен Хајер (Thorsten Heyer) потписали су Писмо о намерама у суботу, 18. маја 2024. године у просторијама Универзитета. Свечаном потписивању присуствовали су наставници и студенти Департмана, који су били учесници међународне показне вежбе студената Универзитета, проректор за наставу проф. др Ненад Милић, проректор за науку проф. др Тања Кесић, проректор за материјално-финансијске послове проф. др Александар Бошковић, шеф Бироа ректора Ивана Стевановић Рашковић и главни службеник за односе са јавношћу Анђела Павловић.

Потписивање Писма о намерама, представља формализовање дугогодишње и плодоносне сарадње ове две образовне институције. Текст документа одражава заједничку жељу да се интензивирају узајамни контакти и сарадња у области образовања, обуке и научних истраживања на пројектима од заједничког интереса.

Ректор, проф. др Зоран Ђурђевић исказао је задовољство потписивањем Писма о намерама, наглашавајући да формализовање постојеће сарадње представља обећање и основ  за продубљивање и проширење поља заједничког деловања.

Декан, проф. др Торстен Хајер истакао је да је Криминалистичко-полицијски универзитет, за Департман Савезне криминалистичке службе, најзначајнији партнер са простора Западног Балкана, те да инсистира на томе да се у будућности одржавају блиски контакти и да се активно ради на реализацији потписаног документа.

Током састанка, разматране су могућности реализације заједничког међународног догађаја током 2024. године, али и других активности усмерених ка унапређењу сарадње, али и развоју обе високообразовне установе.

У неформалном делу посете, организован је обилазак Народног музеја, где је проф. др Торстен Хајер упознат са богатом историјом, културним и уметничким наслеђем Србије.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени