Потписан Меморандум о разумевању са Националном високом полицијском школом Француске (École Nationale Supérieure de la Police – ENSP)

Ректор Криминалистичко-полицијског универзитета проф. др Зоран Ђурђевић и директор Националне високе полицијске школе Француске (École Nationale Supérieure de la Police – ENSP) Дејвид Ле Барс (David Le Bars) потписали су Меморандум о разумевању између ове две сродне високошколске установе, у четвртак, 16. маја 2024. године, уз присуство амбасадора Републике Француске у Републици Србији њ.е. Пјера Кошара (Pierre Cochard). Делегацију Француске чинили су још и официр за везу у Амбасади Републике Француске Алан Руден (Alain Rouden), представник Одељења за унутрашњу безбедност Оливије Епол (Olivier Epaule), начелник Одељења за истраживања ЕНСП Дидиер Роселан (Didier Rosselin) и начелник Одељења за међународну сарадњу ЕНСП Седрик Санторо (Cédric Santoro).

Меморандум о разумевању предвиђа сарадњу у области високог полицијског образовања, а подразумева размену информација, студијских програма и публикација које се тичу главних проблематика по питању унутрашње безбедности. Такође, Меморандум предвиђа заједничку организацију различитих обука, семинара и радних група на све теме које су од заједничког интереса, као и узајамних посета студената и запослених.

Ректор Криминалистичко-полицијског универзитета проф. др Зоран Ђурђевић, са сарадницима, представио је организациону структуру, департмане и студијске програме, али и међународну сарадњу, научну делатност и планове за унапређење капацитета Универзитета у будућности. Директор Националне високе полицијске школе Француске Дејвид Ле Барс и ректор Ђурђевић сагласили су се да је потписивање овог Меморандума значајан корак за развој две установе које представљају јер здружени капацитети могу допринети само добрим резултатима. Амбасадор Републике Француске у Републици Србији њ.е. Пјер Кошар додао је да, слушајући презентацију о Криминалистичко-полицијском универзитету и сагледавајући капацитете ове високошколске установе, већ види могуће правце будуће сарадње, те да је сигуран да је ово почетак једног изузетног партнерства.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени