Одржана свечаност поводом Дана Криминалистичко-полицијског универзитета и промоције дипломираних студената

Свечаност поводом Дана Криминалистичко-полицијског универзитета и промоције дипломираних студената одржана је у четвртак, 8. фебруара 2024. године, у амфитеатру „др Арчибалд Рајс“. Кроз осврт на остварено током претходне године, државни секретари Министарства унутрашњих послова и Министарства просвете, помоћници министра, представници Министарства унутрашњих послова, просвете, науке, одбране, представници амбасада, међународни партнери, представници установа културе, сарадници и студенти, упознати су са постигнућима Универзитета у претходној години, уручена су признања најбољим студентима и повеље установама, организацијама или њиховим организационим целинама, које су дале значајан допринос развоју и унапређењу полицијског образовања.

Ректор Криминалистичко-полицијског универзитета проф. др Зоран Ђурђевић обратио се присутнима рекавши да резултати једне професије зависе од система образовања њених припадника. „Предуслов за стварање квалитетног кадра је квалитетна настава, настава усмерена ка стицању неопходних знања и вештина за решавање конкретних безбедносних проблема“, истакао је ректор Ђурђевић.

Посебну честитку упутио је дипломираним студентима, наглашавајући да никада не смеју да забораве да су се школовали како би служили грађанима Републике Србије. „Градите стварни а не формални ауторитет, ауторитет заснован на знању. Морате бити свесни свог знања и простора за даље учење. Живот сваког успешног човека је обележен континуираним учењем“, истакао је ректор Ђурђевић.

Присутнима се обратио државни секретар Министарства унутрашњих послова др Жељко Бркић, цитирајући Душана Алимпића и његов став да нема добре полиције без исправних и спремних чиновника.

Достојанство Универзитета, поред изванредних професора граде и, као вечни пламен, чувају бројне генерације свршених студената које, захваљујући стеченом знању и професионалном васпитању, данас заслужно обављају најодговорније функције, носе генералске еполете и извршавају најтеже и најсложеније задатке у Министарству унутрашњих послова“, рекао је државни секретар Бркић.

Државни секретар Министарства просвете проф. др Ивица Радовић рекао је да је образовање један од најзначајнијих сегмената друштва, чији квалитет је кључан за напредак државе. „Напредак неке земље, у сваком погледу, зависи од образовног система, јер узлазном путањом данас иду она друштва која се заснивају на знању, науци, иновацијама, култури и креативности“, истакао је државни секретар Радовић.

Видео поруком, обратили су се и потпредседница Универзитета Централне Флориде Nataly Chandia и декан Департмана Савезне криминалистичке службе у Висбадену проф. др Торстен Хајер, изражавајући честитке поводом Дана универзитета и захвалност за успешну сарадњу током претходне године.

У оквиру богатог културно-уметничког програма студенткиња Тијана Шево, у пратњи студената Вука Голубовића и Ђорђа Мурузовића отпевала је нумеру Ово је Србија, студенти Анђела Лукић, Ана Недељковић, Бранислав Раденковић и Лазар Живковић говорили су делове Завештања великог жупана српског Стефана Немање свом сину Светом Сави, аутора Милета Медића, а мешовити хор са хуманитарном мисијом, Међународни београдски певачи, извео је нумере Mi mou thimonis mathia mou (Giorgos Dalaras) и Heal the World (Michael Jackson), донирајући свој хонорар ученицима оштећеног вида који похађају школу  „Вељко Рамадановић” у Земуну.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени