Свечано обележен почетак школске године и пријем нове генерације студената

Почетак школске године и пријем нове генерације студената уписаних на основне студије Криминалистичко-полицијског универзитета свечано су обележени у понедељак, 2. октобра 2023. године у амфитеатру „Др Арчибалд Рајс”.

Након химне Републике Србије и студентске химне у извођењу студенткиње треће године Основних академских студија криминалистике Тијане Шево, присутнима се обратио ректор Универзитета проф. др Зоран Ђурђевић, захваливши се Министарству унутрашњих послова, на челу с министром господином Братиславом Гашићем, за свесрдну подршку јачању капацитета наше високошколске установе.

Наведени резултати су за нас додатни мотив да још интензивније радимо на унапређењу модела организације и реализације наставе, укључујући и већи фонд практичне наставе. Наш циљ је образовање кадрова који ће са успехом моћи да буду носиоци стратешких праваца развоја српске полиције“, рекао је ректор Ђурђевић. У обраћању будућим студентима, посебно је истакао  чињеницу да бити полицајац представља посебну вредност и подразумева специфичан начин живота. „Драги студенти, пред вама је јасно дефинисан циљ, да стекнете знања и вештине неопходне за суочавање са свим безбедносним изазовима. Запамтите да, стрпљење, упорност и рад чине непобедиву комбинацију. Истрајан рад је гарант добрих резултата! Знање је вредност а ви сте вредни колико знате и колико сте спремни да учите. Осим тога, никад не заборавите чињеницу да су индикатори ваше вредности част, достојанство и посвећеност полицијској професији“, додао је ректор Ђурђевић.

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић, заједно с ректором проф. др Зораном Ђурђевићем, уручио je награде најбољим студентима у школској 2022/2023. години. На Основним академским студијама криминалистике награђени су Русалић Владимир, студент прве године, за просечну оцену 9,91; Симеуновић Теодора, студенткиња друге године, за просечну оцену 9,82; Кокић  Петар, студент друге године, за просечну оцену 9,82 и Ђорђевић Далибор, студент треће године, за просечну оцену 9,50. На основним академским студијама Информатика и рачунарство награде су добили Ковачевић Александар, студент прве године, за просечну оцену 9,40; Пршић Урош, студент друге године, за просечну оцену 9,33 и Миљковић Димитрије, студент треће године, за просечну оцену 9,38. На основним академским студијама Форензичко инжењерство награђени су Ђукановић Ања, студенткиња прве године, за просечну оцену 9,80; Миловановић Лена, студенткиња друге године, за просечну оцену 9,64 и Видовић Марина, студенткиња треће године, за просечну оцену 9,90. На Основним струковним студијама криминалистике награде су добили Ђорђић Огњен, студент прве године, за просечну оцену 8,91 и Радовић Иван, студент друге године, за просечну оцену 9,33.

У име награђених, присутнима се обратио студент Далибор Ђорђевић, изразивши захвалност професорима и запосленима Универзитета и Министарству унутрашњих послова, али и својим породицама, које су, пружајући им безусловну подршку, највећи ослонац у личном и професионалном развоју. „Свесни смо да се сложени безбедносни проблеми не могу решавати без стручних и образованих кадрова. Зато ће у нашем даљем школовању учење и стручно усавршавање остати императив, уз развијање и стално неговање осећаја припадности вредностима које промовише наш Универзитет. Студентима прве године желимо да поручимо да никада не одустају. Истрајност је оно што се рачуна. Успех никада није коначан, а неуспех никада није фаталан. Наоружајте се стрпљењем, будите отворени да чујете другачија мишљења, а благу трему и природни страх од непознатог и неистраженог, научите да побеђујете суочавањем и напорним радом.“ рекао је Ђорђевић.

Министар унутрашњих послова господин Братислав Гашић обратио се студентима рекавши да ће им на Kриминалистичко-полицијском универзитету искусан и стручан професорски кадар пружити знања и научити их вештинама, које ће користити и развијати у свом будућем раду, у службама које чувају безбедност државе, свих грађана и њихове имовине. „Управо због тога, а на самом почетку вашег школовања, желео сам да вам укажем на важне особине и професионалне принципе, који су неопходни за рад у безбедносним структурама, али и да вам кроз конкретне статистичке податке предочим колико је важно бити одлучан и истрајан у борби против свих области криминалитета и при суочавању са безбедносним изазовима савременог света“, рекао је министар Гашић.

Представљајући рад и резултате Министарства унутрашњих послова у претходном периоду од 10 година, указао је на смањење криминалитета, повећан проценат расветљавања, и остварене изванредне резултате у кључним областима криминалитета. „Управо зато, сасвим одговорно кажем да је правни поредак Републике Србије стабилан и да су грађани, а то сте и ви децо, потпуно безбедни,“ истакао је министар Гашић. „Будите обазриви, мудри, будите снажнији и јачи од свега што се појави као препрека пред вама. И будите много вредни. Највеће признање за ваш рад и јесте када га позитивно оцене и стручна, али и јавност уопште“, поручио је министар студентима.

Студенткиња треће године Основних академских студија криминалистике Тијана Шево, у пратњи Полицијског оркестра, извела је нумеру „Ово је Србија“, чиме је свечаност завршена, а нова школска година свечано почела.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени