Свечано отворене реновиране просторије наставне зграде Криминалистичко-полицијског универзитета

Свечано отварање реновираног простора у наставној згради Криминалистичко-полицијског универзитета одржано је у уторак 27. јуна 2023. године. Свечаности је присуствовао министар унутрашњих послова Републике Србије господин Братислав Гашић са сарадницима, изасланик председника Републике Србије, саветник министра за безбедност господин Милорад Вељовић, као и амбасадор САД-а у Србији његова екселенција Кристофер Хил.
Присутнима се, на самом почетку, обратио ректор проф. др Зоран Ђурђевић, истичући да без квалитетних услова нема квалитетног наставног процеса, због чега је Универзитет посебно захвалан амбасади САД-а.
„Наша сарадња са ИНЛ-ом и ИЦИТАМ-ом у протеклих пет година, реализована је кроз четири области: унапређење наставе на Криминалистичко-полицијском универзитету, подршка министарству у реализацији различитих облика едукације, подршка изради и публиковању подзаконских аката и стандардних оперативних процедура и унапређење сарадње Универзитета са институцијама из САД-а, које се баве образовањем за потребе полиције“, рекао је ректор Ђурђевић.
Приземље и део наставне зграде, укупно 1446,30 квадратних метара, у претходна три месеца у потпуности су реновирани. Изведени су грађевинско-занатски радови, комплетна санација инфраструктурне мреже, опремљено је девет наставних просторија (амфитеатар, четири кабинета, три учионице општег типа и сала за докторске студије), као и три канцеларије за потребе наставника и запослених у логистичким службама.
„У времену брзих друштвених промена ако не напредујемо, ми назадујемо“, додао је ректор Ђурђевић, истакавши да Универзитет стреми да увек иде корак напред, следећи филозофију: Мој највећи успех је мој следећи успех!
Извођење грађевинско-занатских радова на адаптацији и опремању просторија омогућио је Међународни криминалистичко-истражни програм помоћи у обуци (International Criminal InvestigativeTraning Assistance Program – ICITAP) путем донације: у првој фази износ за грађевинске радове је 449.872,22$; у другој фази за куповину намештаја 90.928,51$, а за опремање просторија техником 34.482,53$. Током свечаности, амбасадор САД-а у Србији његова екселенција Кристофер Хил и ректор проф. др Зоран Ђурђевић потписали су Уговор о донацији.
Амбасадор САД-а у Србији његова екселенција Кристофер Хил обратио се присутнима рекавши да је овај догађај резултат напорног рада, али и пример снажне, јединствене и дугогодишње сарадње и партнерства Србије и Сједињених Америчких Држава.
„Гледајући присутне, не могу а да се не запитам шта време носи будућим генерацијама студената који ће седети у овом амфитеатру у годинама које су пред нама. Користећи се знањима и вештинама које су стекли управо овде, многи ће напредовати до руководећих положаја, предводити своје сараднике, штитити грађане Србије, спашавати животе, борити се против корупције и организованог криминала и јачати правну државу у Србији“, рекао је амбасадор Хил.
Министар унутрашњих послова господин Братислав Гашић захвалио се амбасадору Хилу на ангажовању, подршци и изузетној сарадњи са Министарством унутрашњих послова, као и партнерима из Сједињених америчких држава на дугогодишњим, континуираним донацијама у циљу јачања капацитета, реновирања просторија, побољшања услова рада и образовања на Криминалистичко-полицијском универзитету и осталим активностима које доприносе остваривању једне од најважнијих потреба сваког друштва, а то је високообразован и стручан кадар.
„Свака инвестиција у образовање јесте улагање у будућност и то је инвестиција за коју, још на почетку, знамо да ће сигурно дати резултате и сачувати чврсте темеље безбедности, развоја и просперитета сваке државе. Криминалистичко-полицијски универзитет одшколовао је велики број квалитетних кадрова, који су важан сегмент у систему очувања мира и стабилности Србије и безбедности свих њених грађана и њихове имовине и носиоци најодговорнијих функција у Министарству унутрашњих послова“, рекао је министар Гашић.
У знак захвалности за посебан допринос унапређењу услова рада и промоцију Криминалистичко-полицијског универзитета, ректор проф. др Зоран Ђурђевић уручио је захвалницу и пригодан поклон амбасадору САД-а у Србији његовој екселенцији Кристоферу Хилу. Ректор проф. др Зоран Ђурђевић уручио је захвалницу и пригодан поклон министру унутрашњих послова господину Братиславу Гашићу, у знак захвалности за свесрдну подршку наставним активностима Криминалистичко-полицијског универзитета.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени