Криминалистичко-полицијски универзитет промовисао докторе наука

Свечана промоција доктора наука, који су своје докторске дисертације одбранили на Криминалистичко-полицијском универзитету, одржана је у петак 10. фебруара 2023. године.

Након интонирања химне Републике Србије и студентске химне GAUDEAMUS IGITUR, присутним кандидатима за промоцију доктора наука, њиховим менторима, члановима комисије и гостима обратио се ректор Универзитета проф. др Зоран Ђурђевић, рекавши да су испуњени правни услови за промоцију 6 доктора наука који су своје докторске дисертације одбранили у 2022. години.

На Департману криминалистике докторску дисертацију одбранила су два кандидата:

  1. Илија Рацић и
  2. Катарина Томашевић.

Кандидате који су докторску дисертацију одбранили на Департману криминалистике, на студијском програму докторских академских студија Криминалистика и право, њихову дисертацију и њен допринос, представио је руководилац Департмана криминалистике, проф. др Радомир Зекавица.

На Департману форензичког инжењерства докторску дисертацију одбранила су два кандидата:

  1. Венезије Илијази и
  2. Александра Вуловић.

Кандидате који су докторску дисертацију одбранили на Департману форензичког инжењерства, на студијском програму докторских академских студија Форензичко инжењерство, њихову дисертацију и њен допринос, представио је руководилац Департмана форензичког инжењерства, проф. др Никола Милашиновић.

На Департману Информатике и рачунарства докторску дисертацију одбранила су два кандидата:

  1. Игор Вуковић и
  2. Михаило Јовановић.

Кандидате који су докторску дисертацију одбранили на Департману Информатике и рачунарства, на студијском програму докторских академских студија Информатика, њихову дисертацију и њен допринос, представила је руководилац Департмана Информатике и рачунарства, проф. др Бранкица Поповић.

Промовисаним докторима наука, дипломе су уручили ректор проф. др Зоран Ђурђевић, проректор за науку проф. др Тања Кесић, проректор за наставу проф. др Ненад Милић, проректор за интеринституционалну сарадњу проф. др Ненад Радовић и проректор за материјално-финансијске послове проф. др Александар Бошковић.

Након свечаног уручења, ректор проф. др Зоран Ђурђевић честитао је промовисаним докторима наука, наглашавајући да су, као први доктори наука ове високошколске установе, исписали историју образовања Криминалистичко-полицијског универзитета.

Знање је капитал будућности! Ваше знање користите, уочите могућности пре него што то други ураде, али немојте заборавити да најбоље резултате постижу - не они који знају, већ они који су свесни да свакога дана морају да уче.“, додао је ректор Ђурђевић.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени