Mинистар Вулин одржао предавање студентима Департмана федералне криминалистичке полиције

Министар унутрашњих послова Александар Вулин посетио је Криминалистичко-полицијски универзитет 12. октобра 2022. године и одржао предавање студентима Департмана Федералне криминалистичке полиције из Висбадена, који су реализовали студијску посету Универзитету. Представљајући организацију, стратешке правце развоја и приоритете рада Министарства унутрашњих послова Републике Србије, министар Вулин је указао на значај сарадње криминалистичких полиција која је предуслов успешне борбе против свих видова криминала.

„Организовани криминал не познаје границе. У стицању енормног богатства извршењем кривичних дела, која подривају и уништавају државе и друштва, они немају препреке и чврсто сарађују. Стога, да бисмо били испред њих и да бисмо се успешно борили против криминала, потребно је и да наша сарадња буде чвршћа и јача и да делујемо јединствено”, истакао је министар Вулин.

Нагласио је да је управо због тога њихова посета Kриминалистичко-полицијском универзитету и размена искустaва и знања са српским колегама непроцењива, јер ће се сутра, у будућем раду сусретати, сарађивати и бити снажна брана и ослонац својим државама и свом народу у борби против криминалаца.

 Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени