Министар унутрашњих послова Aлександар Вулин посетио Универзитет поводом почетка нове школске године

Почетак школске године и пријем нове генерације студената уписаних на основне студије Криминалистичко-полицијског универзитета свечано су обележени у понедељак, 3. октобра 2022. године у амфитеатру „Др Арчибалд Рајс”.

Након интонирања химне Републике Србије и студентске химне у извођењу Данице Крстић и Оркестра полиције, присутнима се обратио ректор Универзитета проф. др Зоран Ђурђевић, који је захвалио Министарству унутрашњих послова, на челу с министром Александром Вулином, за свесрдну подршку јачању капацитета наше високошколске установе и, нарочито, изградњи Центра за информациону безбедност и дигиталну форензику, чији је идејни пројекат управо завршен. Новој генерацији студената пожелео је добродошлицу и успех током школовања. „Имајте на уму да је истрајан рад ваш најбољи савезник, који ће вам омогућити да постигнете најбоље резултате. Непрестано развијајте и негујте официрске особине ‒ стрпљење, упорност, веру у себе и поверење у своје сараднике. Драге колеге, бити полицајац подразумева специфичан начин живота и захтева посебан систем вредности, утемељен на части, истрајности и упорности у раду и одлучности да своје животе ставите у службу грађана Републике Србије. Ми смо ту да вам на том путу помогнемо”, истакао је ректор.

Потом је министар унутрашњих послова Александар Вулин, заједно с ректором Универзитета, уручио награде најбољим студентима у школској 2021/2022. години. На Основним академским студијама криминалистике награђени су Петар Кокић, студент прве године, за просечну оцену 9,73; Лука Бајкић, студент друге године, за просечну оцену 9,00 и Тамара Бјељац, студенткиња треће године, за просечну оцену 9,80. На основним академским студијама Информатика и рачунарство награде су добили Урош Пршић, студент прве године, за просечну оцену 9,00; Милица Петрић, студенткиња друге године, за просечну оцену 8,33 и Милош Столић, студент треће године, за просечну оцену 9,38. На основним академским студијама Форензичко инжењерство награђени су Лена Миловановић, студенткиња прве године, за просечну оцену 9,80; Милица Мушицки и Магдалена Стојисављевић, студенткиње друге године, за просечну оцену 9,91 и Сара Ретхас, студенткиња треће године, за просечну оцену 10,00. На Основним струковним студијама криминалистике награде су добили Немања Станисављевић, студент прве године, за просечну оцену 8,73 и Сташа Грујић, студенткиња друге године, за просечну оцену 8,60. У име награђених, присутнима се обратила студенткиња Сара Ретхас.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин пожелео је добродошлицу и успешно школовање новој генерацији студената Kриминалистичко-полицијског универзитета, истакавши да се од њих очекује да, осим усвајања знања и стицања вештина, буду добри и честити људи, привржени својој држави и грађанима. „Школујете се да будете припадници Министарства унутрашњих послова Републике Србије и пре него што будете провели један једини дан у униформи коју сте добили, добро размислите о томе да ли сте је достојни и да ли ћете је бити достојни. Од вас се очекује да дајете све од себе, да чините и више него што можете и да будете одани Србији и закону”, рекао је министар унутрашњих послова Александар Вулин. На крају је истакао да ће студенти који заврше Криминалистичко-полицијски универзитет имати предност при запошљавању у Министарству унутрашњих послова, што је пракса започета пре годину и по дана, која ће се наставити и убудуће.

Свечаност је завршена рецитацијом Пркосне песме Добрице Ерића у извођењу Ивана Вучковића и уметничким програмом Данице Крстић и Оркестра полиције.

 Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени