Министар унутрашњих послова Александар Вулин присуствовао је промоцији: „Збиркa прописа из надлежности криминалистичке полиције“ на Криминалистичко-полицијском универзитету

Криминалистичко-полицијски универзитет био је домаћин промоције Збирке прописа из надлежности криминалистичке полиције у четвртак, 8. септембра 2022. године. Прописи обухваћени Збирком израђени су заједничким радом Криминалистичко-полицијског универзитета и Управе криминалистичке полиције кроз радну групу која је тим поводом формирана. Збирка прописа из надлежности криминалистичке полиције садржи 16 иновираних прописа, а првенствено је намењена полицијским службеницима Управе криминалистичке полиције, полицијским службеницима других оперативних организационих јединица Дирекције полиције, као и осталим организационим јединицама у Министарству, које се у свом раду на било који начин сусрећу са проблематиком сузбијања криминала.

Присутним припадницима Управе криминалистичке полиције и Сектора унутрашње контроле, као и наставницима и запосленима Универзитета, најпре се обратио начелник Управе Богдан Пушић, а потом и ректор Криминалистичко-полицијског универзитета који је истакао значај заједничког рада Министарства и Универзитета на успостављању бољих пракси када је у питању рад припадника Министарства али и образовање будућих полицијских службеника. Прописе и процедуре обухваћене Збирком, присутнима су представили помоћник начелника Управе криминалистичке полиције Иван Брандић и проректор за науку Универзитета проф. др Тања Кесић.

Након презентације Збирке, присутнима се обратио Скот Хетфилд, аташе ICITAP програма при Амбасади Сједињених Америчких Држава, који је пружио значајну финансијску подршку за реализацију штампања Збирке прописа из надлежности криминалистичке полиције.

Напослетку, присутнима се обратио министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин који је подвукао значај постојања прецизно дефинисаних процедура, како полицијски службеници због одређених процедуралних пропуста не би угрозили рад Министарства.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени