Министар унутрашњих послова Александар Вулин обишао студенте Универзитета на теренској обуци у Наставном центру „Митрово Поље“

Министар унутрашњих послова Александар Вулин, са сарадницима 12.04.2022. године посетио је студенте Криминалистичко-полицијског универзитета који су на теренској обуци у Наставном центру МУП-а Републике Србије „Митрово Поље“. Министра унутрашњих послова Александра Вулина дочекали су ректор проф. др Зоран Ђурђевић, проректор за наставу проф. др Ненад Милић, шеф Катедре полицијских наука проф. др Бобан Милојковић, руководилац Обуке проф. др Саша Милојевић и заменик руководиоца Обуке, начелник класе Марко Аранђеловић.
Министар Вулин уверио се данас на теренској обуци студената Криминалистичко-полицијског универзитета у обученост и способност студената прве године ове високообразовне институције и нагласио да Министарство унутрашњих послова, уз пуну подршку државе и председника Вучића, интензивно улаже у развој и напредак полиције, првенствено кроз улагање у људе и кадрове. 
Министар Александар Вулин студентима је поручио да вредно уче и стичу нова знања, али да пре свега буду добри људи вредни сваког дивљења и поштовања. Министар полиције је истакао да од сада свако ко заврши КПУ има приоритет приликом запошљавања у Министарству унутрашњих послова и да држава најозбиљније рачуна на кадрове проистекле са Криминалистичко- полицијског универзитета. 
„Време које ћете провести овде искористите добро. Оно што не научите данас, теже ћете научити сутра. Они који брину о вама, брину о вама као о својој деци. Цените то и немојте прокоцкати поверење ваше државе, поверење које вам је дато и прилику која се указује једном у животу. Све вам је дато да се добро припремате и учите, имате најбоље услове и најбоље професоре. Од сада, када завршите КПУ добијате посао, добијате место у складу са чином и образовањем. Ипак, поред стечених вештина и знања, најважније од свега је да будете добри људи. Ми ћемо вам дати обуку и униформу и значку и пиштољ, али да ли ћете заслужити поштовање зависи само од вас. Немојте мислити да вас значка чини полицајцем, полицајцем вас чини систем вредности који усвајате и овде током обука и школовања на Криминалистичко-полицијском универзитету", истакао је министар полиције Александар Вулин у Наставном центру "Митрово поље" обраћајући се студентима прве године Криминалистичко-полицијског универзитета. 
Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је да су вредни, обучени и школовани полицајци носиоци борбе против криминала и темељ у очувању мира и стабилности земље. 
„Нашој држави је потребан високообразовни кадар, школовани и обучени полицајци који ће знати и умети да одговоре на све изазове и претње. Зато је Министарство унутрашњих послова опредељено да улаже у Криминалистичко-полицијски универзитет, у нашу будућност и младост, у модернизацију полиције која ће увек бити корак испред криминалаца и на услузи грађанима“, казао је министар полиције Александар Вулин.
У Наставном центру "Митрово поље" студенти прве године Криминалистичко-полицијског универзитета кроз више различитих вежби приказали су способности, знања и вештине које су стекли током досадашњег школовања.
Студенти прве године Криминалистичко-полицијског универзитета приказали су присутнима своја досадашња стечена знања кроз четири вежбе, и то прва вежба „Приказ нивоа оспособљености студената за успостављање јавног реда и мира нарушеног у већем обиму“ којом је руководио наставник Универзитета проф. др Бојан Јанковић, док је друга била „Приказ нивоа оспособљености студената у гађању и манипулацији службеним оружјем“, којом је руководио начелник класе Марко Аранђеловић. Трећа вежба, којом је руководио наставник вештина Раша Димитријевић, односила се на „Приказ нивоа оспособљености студената за прелазак полигона са препрекама“  а четврта, којом је руководио наставник Универзитета проф. др Бобан Милојковић, на „Приказ нивоа оспособљености студената за борбу против диверзантско-терористичке групе“.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени