СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН КРИМИНАЛИСТИЧКО-ПОЛИЦИЈСКОГ УНИВЕРЗИТЕТА

Дан Криминалистичко-полицијског универзитета свечано је обележен 8. фебруара 2022. године. Свечаности одржаној на Универзитету присуствовали су министар унутрашњих послова Александар Вулин, државни секретари МУП-а Бојан Јоцић и мр Милосав Миличковић, саветник министра и шеф кабинета министра унутрашњих послова Миле Радивојевић, помоћник министра и начелник Сектора за људске ресурсе МУП-а Владимир Илић, помоћник министра и начелник Сектора унутрашње контроле МУП-а Дејан Ковачевић, помоћник министра и начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Лука Чаушић, испред Сектора за аналитику, телекомуникационе и информационе технологије МУП-а Славиша Ђукановић, заменик начелника Сектора за међународну сарадњу, европске послове и планирање МУП-а Маја Јестровић, секретар МУП-а Зоран Лазић, заменик начелника Сектора унутрашње контроле МУП-а Славиша Совтић, вршилац дужности директора ЈП „Пошта Србије“ Зоран Ђорђевић, са сарадницима. Међу званицама су били и представници Кабинета министра, Дирекције полиције, Сектора за људске ресурсе, представници Амбасаде Савезне Републике Немачке и Амбасаде Сједињених Америчких Држава, као и представници Градске општине Земун.

Свечаности је присуствовао и амбасадор Савезне Републике Немачке Томас Шиб са сарадницима, као и чланови Конференције Универзитета Србије, и то: ректор Универзитета у Београду, проф. др Владан Ђокић, ректор Универзитета одбране, генерал-потпуковик, проф. др Горан Радовановић, ректор Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, проф. др Здравко Витошевић, проректор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Владимир Сенић и генерални секретар КОНУС-а, др Владимир Микић.

Министра унутрашњих послова Александра Вулина дочекали су студенти Универзитета, испред којих му је рапорт предао начелник класе, капетан полиције Марко Аранђеловић.

Пре почетка свечаности у амфитеатру „др Арчибалд Рајс”, министар унутрашњих послова Александар Вулин, амбасадор Савезне Републике Немачке Томас Шиб и ректор Криминалистичко-полицијског универзитета проф. др Зоран Ђурђевић свечано су отворили Амфитеатар II, чије је реновирање финансирала Амбасада Савезне Републике Немачке у Београду.

Свечаност је почела интонирањем државне и студентске химне, након чега се присутнима обратио ректор Универзитета. „Наша основна мисија је пружање подршке Министарству унутрашњих послова у реализацији стратешких циљева Министарства, а то је стварање безбедне заједнице за све грађане Републике Србије“, поручио је ректор Ђурђевић и нагласио да је размена знања и искустава основа за напредак како у науци, тако и у професији. „Са посебним задовољством истичем да Криминалистичко-полицијски универзитет има 13 акредитованих студијских програма на сва три нивоа студија, као и 59 потписаних споразума са институцијама у Републици Србији и 33 споразума са институцијама ван Републике Србије. Такође, Криминалистичко-полицијски универзитет је члан Међународне асоцијације европских полицијских колеџа“, рекао је ректор Ђурђевић. Укратко је информисао и о активностима и оствареним резултатима на Универзитету у претходном периоду, нагласивши да су на Универзитету, уз помоћ Министарства унутрашњих послова створени услови за почетак изградње нове зграде-Центра за информациону безбедност и дигиталну форензику, а планирана је и изградња нове Фискултурне сале за специјално физичко образовање и различите спортске активности и Научно-стручни парк.

Затим су министар Александар Вулин и ректор проф. др Зоран Ђурђевић уручили награде најбољим дипломираним студентима Универзитета за изузетан успех постигнут током студија.

Награде су добили следећи дипломирани студенти:

- на Основним академским студијама криминалистике Душан Синадиновић, за просечну оцену 9,33;

- на основним академским студијама Информатика и рачунарство Јана Јовановић, за просечну оцену 9,42;

- на основним академским студијама Форензичко инжењерство Марија Коларевић, за просечну оцену 9,81;

- на Основним струковним студијама криминалистике Вања Милетић, за просечну оцену 8,27.

Студентима Универзитета Барбари Стрнад и Ивану Ивановићу додељене су захвалнице за постигнуте резултате у реализацији ваннаставних активности.

Ректор, проф. др Зоран Ђурђевић поводом Дана Универзитета доделио је Повеље и захвалнице појединцима и институцијама за допринос раду Универзитета.

Повељу за допринос развоју и унапређењу високог полицијског школства ректор Ђурђевић доделио је Бојану Јоцићу, државном секретару Министарства унутрашњих послова.

Уручена је и Повеља за допринос промоцији и афирмацији Универзитета Управи криминалистичке полиције Дирекције полиције Министарства унутрашњих послова. Повеља је испред Управе уручена начелнику Богдану Пушићу

Ректор Универзитета уручио је и Повељу за стручну и свесрдну подршку наставним активностима Жандармерији у Дирекцији полиције Министарства унутрашњих послова. Повеља је уручена команданту, генералу полиције Дејану Луковићу.

Повеља за допринос унапређењу услова рада на Универзитету додељена је Савезној криминалистичкој полицији Републике Немачке, која је уручена официру за везу Штефану Швајкерту.

Присутнима се обратио и министар унутрашњих послова Александар Вулин, који је дипломираним студентима пожелео успешну каријеру. “Све ово што радимо да бисте ви имали боље услове, да бисте лакше, боље и сигурније учили, имаће смисла само уколико свако од вас буде разумео да му држава није створила ни ове услове, ни посао који вас чека као знак пажње, већ као мерило одговорности коју ћете једног дана својој Србији вратити за све што је уложила у вас. Ми вас учимо да будете бољи од најбољих да бисте могли да се супротставите најгорима. У вас је држава Србија уложила новац, време, пажњу да бисте једног дана ви чували њу и да бисте заслужили поштовање Хоћу да већ у годинама које долазе људи за вас говоре - он је са Криминалистичко-полицијског универзитета и да то већ изазива поверење и поштовање. Све можемо да вам дамо осим поверења и поштовања, то ћете или сами изборити или до тога никада нећете доћи. На вама је. Нема те униформе и школе која ће за вас поштовање и поверење изборити, а нама остаје да верујемо да сте достојни части која вам је указана. Немате право да изневерите Србију“, истакао је министар Вулин.

У оквиру уметничког програма, гости су уживали у музичким нумерама које су изводили Тијана Рајковић и Оркестар полиције, као и у документарном филму „Казивање о нашим истакнутим криминалистима”.

Универзитет захваљује медијима и институцијама које су упутиле честитке поводом Дана Криминалистичко-полицијског универзитета.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени