Радна посета министра унутрашњих послова Александра Вулина Универзитету

Дана 10. новембра 2021. Криминалистичко-полицијски универзитет посетиo je министар унутрашњих послова Александар Вулин са сарадницима: државним секретаром Бојаном Јоцићем, саветником министра и шефом Кабинета Милетом Радивојевићем, помоћником министра и начелником Сектора за људске ресурсе Владимиром Илићем, помоћником директора полиције Драганом Васиљевићем и начелником Полицијске управе за град Београд Веселином Милићем.

Том приликом су министар Вулин, његови сарадници и ректор Универзитета проф. др Зоран Ђурђевић у Студентском ресторану доручковали са студентима прве године основних струковних и академских студија. Министар је поручио да ће Министарство унутрашњих послова наставити да улаже у образовање полицијског кадра у Србији, јер је то улагање у будућност, којим ћемо осигурати стабилност, безбедност и економски напредак државе и наше деце. Истакавши да су полицији потребни млади људи, људи који су се истакли знањем и резултатима, министар Вулин је навео да је у последњих годину дана Министарство у радни однос примило 114 студената Универзитета, док су 532 студента КПУ која су билa запослена са неадекватном стручном спремом, промовисана у чин заставника и поручника полиције са одговарајућим степеном образовања.

У разговору са министром студенти су изразили захвалност што Министарство унутрашњих послова, на челу са министром, брине о њиховом животу и условима студирања. Нагласили су да им је након посете министра поводом почетка школске године побољшан јеловник и да се почело са реновирањем заједничких купатила у Студентском дому, као и са реновирањем чајних кухиња. Истакли су своју наду да ће оправдати поверење које им је указало Министарство унутрашњих послова.

 

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени