140 дипломираних студената засновало радни однос у МУП-у

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић уручио је 27.12.2017. године решења за пријем у радни однос у Министарство унутрашњих послова 140 дипломираних студената Криминалистичко-полицијске академије.
Министар Стефановић је истакао да Министарство наставља са добром праксом коју је започело - редовним пријемом студената КПА, и подсетио да у неким ранијим годинама због недостатака кадровског плана, финансија и других разлога није било пријема дипломираних студената у радни однос.
"Цео тим Министарства радио је на томе да остваримо добре резултате, ојачамо економску базу и вратимо неке старе дугове, како бисмо данас били у могућности да редовно примамо свршене студенте Криминалистичко-полицијске академије", рекао је министар.
Он је новим колегама поручио да је полицијски посао привилегија, али да захтева огроман психофизички напор и да поверење грађана морају оправдати радом, образом, чашћу и поштењем.
"Важно је да разумете зашто сте овде. Ући у редове полиције и радити овај посао није нимало лако. Видели сте шта се догодило нашем колеги у Пожаревцу који је дао свој живот да би заштитио друге грађане. Хоћу да знате колико је важно то што радите и колико то грађани Србије цене. На вашим леђима је огроман терет да својим радом и деловањем то поверење оправдате", рекао је Стефановић дипломцима. Министар је указао и да полицијски посао није као сваки други и да овај позив захтева комуникацију са грађанима и бригу о њиховој безбедности.
Он је такође нове припаднике Министарства подсетио на значај односа са колегама и бриге о њима, уз напомену да је "ланац јак онолико колико је јака свака карика у њему".
На указаном поверењу министру Стефановићу у име дипломаца захвалила се Наташа Симовић.
"Говорим у име свих мојих колега када кажем да ће нам бити изузетна част да радимо за добробити и безбедност наше земље. Обећавам да ћемо очекивања испунити и да ћемо се трудити да послове који су нам поверени обављамо часно, стручно и предано, као и да ћемо се трудити да свакодневно учимо, напредујемо и усавршавамо се", истакла је Симовић.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени