Дисеминација у оквиру конференције „Дани Арчибалда Рајса“ која је одржана на академији

У периоду од 7-9. новембра 2017. године на Криминалистичко-полицијској академији је одржан седми по реду међународни научни скуп „Дани Арчибалда Рајса“. На скупу су своје радове из области права, криминалистике, полицијских и безбедносних наука, информатике и форензике представили професори, научници, истраживачи, стручњаци, полицијски и државни службеници из 23 земље. У току три дана пленарног и секцијског рада на скупу је изложено преко 100 радова. (подаци о учесницима скупа и изложеним радовима налазе се у агенди коју достављамо у прилогу овог извештаја)

У реализацији научног скупа су учествовали и чланови научног пројекта „NARCO–MAP: Improving knowledge on NPS and opiates trafficking in Europe“ и то проф др Ненад Радовић, проф др Радосав Рисимовић и доц др Зоран Кесић:

  • У свом обраћању проф др Ненад Радовић је упознао учеснике скупа са основним циљевима и вишеструким значајем спровођења научног пројекта „NARCO–MAP“. Том приликом је посебно указао на досадашње активности које су чланови истраживачког тима Криминалистичко-полицијске академије предузели у реализацији овог научног пројекта, као и конкретним резултатима које су на том плану остварили.
  • Проф др Радосава Рисимовић је на скупу изложио ауторски рад под насловом „Prohibition of Mitigation of Penalty – Example of Drug Trafficing“. У овом раду професор Рисимовић је, између осталог, презентовао одређене резултате емпиријског истраживања, које је постигао у склопу реализације научног пројекта „NARCO–MAP“. (садржај рада је достављен у прилогу)
  • Доц др Зоран Кесић је учествовао на скупу са ауторским радом под насловом  „Abuse of Noble cause in policing – risk factors and consequences“. Реч је о теоријском раду у ком аутор анализира један специфичан вид незаконитог поступања припадника полиције, а чије испољавање се, према постојећим резултатима истраживања, неретко везује за процес расветљавања нарко деликата. (садржај рада је достављен у прилогу)
logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени