У периоду од 15. до 16. маја 2019. године, у Кабинету за ванредне ситуације Криминалистичко-полицијског универзитета, одржана је обука за 32 представника цивилног сектора за поступање у условима природних катастрофа „Управљање безбедносним ризицима природних катастрофа“.

Дана 06.05.2019. године Дражен Маравић, директор Националне академије за јавну управу одржао је предавање на предмету Електронска управа, који похађају студенти треће године Основних академских студија информатике и рачунарства.

Наставници Криминалистичко-полицијског универзитета, проф. др Милан Жарковић, проф. др Александар Бошковић, проф. др Тања Кесић, доц. др Ивана Бјеловук и доц. др Драгана Чворовић, учествовали су на Међународној научној конференцији под називом: „Према бољој будућности: демократија, ЕУ интеграције и кривично правосуђе“ (International Scientific Conference „Towards a Better Future: Democracy, EU Integration and Criminal Justice“), коју је организовао Правни факултет Универзитета „Св. Климент Охридски“ из Битоле, а која је одржана од 10-12. маја 2019. године у Битоли, Република Северна Македонија.

Дана 9.5.2019. године Милан Димитријевић, начелник Управе за међународну оперативну полицијску сарадњу одржао је предавање „Место, улога и задаци УМОПС-НЦБ Интерпол Београд у систему МУП РС„ на предмету Међународна полицијска сарадња (предметни наставник проф. др Жељко Никач), студентима четврте године Основних академских студија криминалистике.

У периоду од 27. до 30. априла 2019. године, 10 студената Криминалистичко-полицијског универзитета је у пратњи проф. др Александре Љуштине и ментора Дејана Стојиљковића боравило у Републици Чешкој, где су са представницима Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и представницима борачких удружења из Србије учествовали у комеморативним свечаностима обележавања значајних историјских догађаја из ослободилачких ратова Србије.

У складу са Државним програмом обележавања годишњица историјских догађаја ослободилачких ратова Србије, 10 студената КПУ присуствовао је манифестацији поводом Дана сећања на жртве усташког злочина у концентрационом логору Јасеновац у Другом светском рату, која је одржана у Спомен подручју Доња Градина код Козарске Дубице 4-5. маја 2019. године.

Студенти Криминалистичко-полицијског универзитета били су део делегације Републике Србије која је боравила у Аустрији од 03.05. до 06.05.2019. године где су учествовали у церемонији обележавања 74. годишњице од ослобођења логора Маутхаузен у Републици Аустрији. Делегацију је предводио државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић.

По позиву представника Високе струковне школе за јавну управу – Департмана федералне криминалистичке полиције из Висбадена (Немачка), представници Криминалистичко-полицијског универзитета, проф. др Саша Мијалковић, проректор за међународну и интеринституционалну сарадњу, и доц. др Миладин Нешић, шеф Катедре полицијских наука департмана криминалистике, боравили су у наведеној институцији у периоду од 22.04. до 25. априла 2019. године.

На основу споразума о сарадњи између Криминалистичко-полицијског универзитета и Школе за криминалистику у Лозани, проф. др Ивана Крстић Мистриџеловић и др Рената Самарџић боравиле су од 1. до 3. маја 2019. године у Школи за криминалистику Универзитета у Лозани.

У периоду од 21-24.04.2019. године, делегација Криминалистичко-полицијског универзитета и Министарства унутрашњих послова Републике Србије посетила је Краснодарски универзитет Министарства унутрашњих послова Руске Федерације. У саставу делагације били су: проф. др Дане Субошић, ректор, проф. др Стево Јаћимовски, проректор и пуковник полиције Душан Маскимовић, заменик начелника одељења у Сектору за људске ресурсе МУП РС...

Дана 18.04.2019. године пуковник полиције др Звездан Радојковић, помоћник директора полиције одржао је предавање на предмету Организација и послови полиције, који похађају студенти друге године Основних академских студија криминалистике. Након уводне речи ректора и предметног наставника проф. др Данета Субошића, др Звездан Радојковић је одржао инспиративно предавање студентима о Дирекцији полиције, илуструјући наведено бројним примерима из праксе.

На захтев Управе царина а под покровитељством Немачке организација за међународну сарадњу ГИЗ, у оквиру пројекта „Реформа јавних финансија – финансирање до 2030”, Криминалистичко-полицијски универзитет је као консултант спровео едукацију две групе царинских службеника на тему „Криминалистичко-обавештајни послови и борба против високотехнолошког криминала“.

Конференција Безбедност хране – Будућност здраве Србије под покровитељством Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, уз подршку УНДП, Адрија медиа груп и финансијску подршку Руске Федерације одржана је 16.04. 2019. у Београду.

Проректор за наставу проф. др Горан Вучковић посетио је Факултет безбедносних наука и Управу за полицијску обуку у Бања Луци, у периоду од 11.04. до 15.04.2019. године.

Криминалистичко – полицијски универзитет у Београду посетили су 12.04.2019. године др Горан Матић, директор Канцеларије Савета за националну безбедност и заштиту тајних података; Сања Дашић, виши саветник и др Милан Миљковић.

Страна 1 од 29

Контакт подаци

Адреса: 11080 Земун, Србија
Цара Душана 196

Установа

Основне студије

Упис

© Copyright 2018. All Rights Reserved Криминалистичко-полицијски универзитет. Информатички центар. Пријатељи сајта

Претрага

Адреса: 11080 Земун, Србија
Цара Душана 196

  • (011) 3161-444
  • (011) 3107-100
  • dekanat@kpu.edu.rs