„Изабрана дела Арчибалда Рајса“ у Музеју књиге „Адлигат“

У оквиру сарадање између Криминалистичко-полицијског универзитета и Удружења за културу, уметност и међународну сарадњу - „Адлигат”, која је започела прошле године потписивањем Споразума о образовној, техничкој и пословној сарадњи и представљањем јавности књиге о полицији Јозефа Зоненфелса штампане 1813. године, 23. јануара 2020. године Криминалистичко-полицијски универзитет посетио је Виктор Лазић, директор Музеја књиге и путовања.

Након пријатељског разговора о корацима будуће сарадње, ректор Унивезитета, проф. др Дане Субошић, поклонио је музеју „Изабрана дела Арчибалда Рајса“ у пет књига, као и друга издања Универзитета, пружајући подршку једном од стубова српске културе. Директор „Адлигата“, Виктор Лазић обишао је потом Библиотеку Универзитета и Спомен-собу др Арчибалда Рајса, чију колекцију му је представила др Рената Самарџић, руководилац библиотеке.

Темељ Удружења „Адлигат“ чини Библиотека Лазић, основана у Војводини 1882. године, која постоји већ девет генерација. Задовољство нам је што ће се издања Универзитета наћи у овом Музеју, који пропагира значај књиге за људску цивилизацију.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени