Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова, др Небојша Стефановић одржао уводно предавање студентима академије

Свечани почетак школске године и пријем нове генерације студената уписаних на основне студије Криминалистичко-полицијске академије обележен је 1. октобра 2018. године, у амфитеатру др Арчибалд Рајс. Свечаности су присуствовали: потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, државни секретар Биљана Поповић Ивковић, директор полиције, генерал полиције Владимир Ребић, саветник министра-шеф Кабинета Катарина Томашевић, кабинет министра, Дуња Симић, помоћник начелника Сектора за људске ресурсе Милан Радивојевић, начелник Одељења за стручно образовање и обуку Жељко Бркић, наставници и студенти Академије.

Вршилац дужности декана Академије, проф. др Горан Бошковић, пожелео је добродошлицу joш једној новој генерацији студената Академије и поручио им да буду вредни, истрајни и да не посустају пред изазовима, користећи знање као најмоћније оружје које ће икада поседовати. Подсетио је присутне да је Прва полицијска школа основана 1921. године. Одговорност је велика јер су сви свесни чињенице да баштинимо скоро век дугу традицију полицијског образовања. У сусрет стогодишњици имамо и већу одговорност да све оно што радимо буде водиља и на неки начин основа нових стандарда. То не можемо сами и због тога смо захвални министру унутрашњих послова Стефановићу, његовом тиму и осталим колегама из МУП-а на огромној подршци. Истакао је да се „Знање усваја кроз образовни процес, а да је задатак Академије да образује нове генерације полицијских службеника. Полицијско образовање је у сталном процесу иновације и ми тежимо ка томе да га стално унапређујемо“, Декан Бошковић нагласио је да је Криминалистичко-полицијска академија вискошколска установа која кроз све активности које предузима тежи развоју и унапређењу полицијске професије.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић са вршиоцем дужности декана, проф. др Гораном Бошковићем потписао је Уговор о пословној сарадњи који ће омогућити запошљавање најбољих студената у Министарство унутрашњих послова. Након потписивања Уговора заједно су уручили књиге студентима који су остварили највишу просечну оцену у школској 2017/2018. години. Награђени су:

- основне академске студије криминалистике
II година Марија Игњатовић просечна оцена 9,30
- основне академске студије Информатика и рачунарство
III година Оливера Младеновић просечна оцена 9,63
- основне академске студије Форензичко инжењерство
II година Милан Јовановић просечна оцена 10,00
- основне струковне студије криминалистике
II година Анђела Милић просечна оцена 9,00.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић одржао је на Криминалистичко-полицијској академији уводно предавање на тему „Домети реформе МУП РС као одговор актуелним изазовима безбедности Републике Србије – високотехнолошки криминал, мигрантске кризе, организовани криминал, угрожавање безбедности заједнице“ студентима прве године основних студија уписаних школске 2018/19. године. Посебно је нагласио да полицијски посао никада неће бити лак и да се полицајци стално морају усавршавати како не би изгубили корак у борби против криминала.

„Најпре бих желео да вам искрено од срца пожелим срећу и да постигнете најбоље могуће резултате током ваших студија. То ћемо прво узети у обзир када вам будемо пружали прилику да, по завршетку студија, направите прве полицијске кораке. Подсетићу вас да смо омогућили студентима са најбољим просеком да бирају у којој полицијској јединици желе да раде“ поручио је студентима Стефановић. Говорећи о реформама МУП-а и актуелним безбедносним изазовима, Министар Стефановић је студенте Академије подсетио да се свет буквално „преселио“ на интернет, због чега и високотехнолошки криминал постаје све већи безбедносни изазов. Говорећи о резултатима МУП-а, министар је подсетио да је Одељење за борбу против високотехнолошког криминала током ове године учествовало у три највеће светске акције – „Shadow Web“, „Webstresser“ и „The Dark Overload“ у којима су разбијене озбиљне међународне сајбер криминалне групе. Стефановић је, у оквиру предавања, подсетио и да су Стратешком проценом јавне безбедности предвиђени приоритети у раду полиције до 2021. године и то: борба против организованог криминала, сузбијање производње и кријумчарења дрога, сузбијање корупције, борба против злупотреба информационо-комуникационих технологија, борба против тероризма и екстремизма, унапређење јавног реда и мира, унапређење стања безбедности саобраћаја и сузбијање ирегуларних миграција. Такође, посебна пажња МУП-а посвећана је борби против насиља у породици и безбедности деце.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени