Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић одржао уводно предавање студентима Академије

Свечани почетак школске године и пријем нове генерације студената уписаних на основне студије Криминалистичко-полицијске академије обележени су 9. октобра 2017. године, у амфитеатру др Арчибалд Рајс. Свечаности су присуствовали: потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, директор полиције Владимир Ребић, саветник министра-шеф Кабинета Катарина Томашевић, Дуња Рељић, кабинет министра и Милан Радивојевић, начелник Одељења за стручно образовање и обуку, наставници и студенти Академије.
Вршилац дужности декана Академије, проф. др Горан Бошковић, пожелео је добродошлицу новој генерацији студената Академије и поручио им да буду вредни, истрајни и да не посустају пред изазовима, користећи знање као најмоћније оружје које ће икада поседовати. Истакао је да се „Знање усваја кроз образовни процес, а да је задатак Академије да образује нове генерације полицијских службеника. Полицијско образовање је у сталном процесу иновације и ми тежимо ка томе да га стално унапређујемо“, Декан Бошковић нагласио је да је Криминалистичко-полицијска академија вискошколска установа која кроз све активности које предузима тежи развоју и унапређењу полицијске професије.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић са вршиоцем дужности декана Гораном Бошковићем потписао је Уговор о пословној сарадњи који ће омогућити запошљавање најбољих студената у Министарство унутрашњих послова. Након потписивања Уговора заједно су уручили књиге студентима који су остварили највишу просечну оцену у школској 2016/2017. години. Награђени су:

- основне академске студије криминалистике
III година Игор Чукић просечна оцена 9,70
- основне академске студије Информатика и рачунарство
II година Оливера Младеновић просечна оцена 9,88
- основне академске студије Форензичко инжењерство
I година Милан Јовановић просечна оцена 10,00
- основне струковне студије криминалистике
II Никола Пантелић просечна оцена 9,30.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић одржао је на Криминалистичко-полицијској академији уводно предавање на тему „Безбедносни изазови у Републици Србији и региону и савремени изазови данашњице“ студентима прве године основних студија уписаних школске 2017/18. године. Министар је пружио пуну подршку наставном кадру ове вискошколске институције у предузимању активности које за циљ имају подизање нивоа полицијског образовања.„Желим да од ових младих људи добијемо најбољу могући квалитет. Полицајце који ће фактички бити окосница у раду полиције и који ће омогућити да се грађани свакодневно осећају безбедно и да знају да захваљујући знању, раду и способностима ових младих људи живе у сигурној и стабилној земљи“, рекао је Стефановић.
Говорећи о потписаном Уговору о пословној сарадњи, Стефановић је истакао да ће тај документ омогућити даље унапређење сарадње између Министарства и Академије, као и запошљавање младих људи који заврше ову вискошколску установу у МУП.
„У оквиру система каријерног напредовања, увек ћемо предност, као што смо то радили и претходне три године, давати студентима Криминалистичко-полицијске академије. Потписани уговор омогућиће да студенти ове вискошколске установе буду први, међу једнакима, који ће имати прилике да се запосле у Министарству“, рекао је Стефановић и додао да ће већ ове недеље 150 младих људи, који су завршили Криминалистичко-полицијску академију, добити посао.
Стефановић је студентима поручио да безбедност почива на људима и квалитетном кадру. „Од ове институције очекујем да створи кадар који ће не само у Министарству унутрашњих послова, већ и у другим безбедносним службама Републике Србије, успети да пружи одговор на све безбедносне изазове“, рекао је министар Стефановић.
У интерактивном разговору са студентима, министар је као највеће безбедносне изазове издвојио организовани криминал, наркотрафикинг, вискотехнолошки криминал и претње тероризама.
На крају је истакао „Данас смо имали лепу прилику да сачекамо нову генерацију студената Криминалистичко-полицијске академије. Кроз разговор са овим младим људима могао сам да закључим да имају јасну представу о значају безбедности и о томе колико је важно да буду добри студенти и да касније своје знање употребе у МУП-у за добробит наших грађана“.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени