126 студената Криминалистичко-полицијског универзитета потписало Уговор о регулисању међусобних права и обавеза са Министарством унутрашњих послова

Свечаност поводом уручења Уговора о регулисању међусобних права и обавеза, које је са Министарством унутрашњих послова Републике Србије потписало 126 студената прве године Основних академских и Основних струковних студија Криминалистичко-полицијског универзитета, одржана је у амфитеатру др Арчибалд Рајс у четвртак, 21. децембра 2023. године.

Ректор Криминалистичко-полицијског универзитета проф. др Зоран Ђурђевић обратио се студентима истичући чињеницу да полицијска професија подразумева посебан начин живота, представља својеврсну жртву, а униформа обавезује на посвећеност безбедности свих грађана Републике Србије.

 „Племенитије и хуманије професије од полицијске нема! Али запамтите, морате се трудити и постићи изузетне резултате јер на тај начин ћете поносно представљати Криминалистичко-полицијски универзитет, полицијску професију али и ваше породице,“ закључио је ректор Ђурђевић.

Заменик шефа Кабинета министра и заменик председника Савета Криминалистичко-полицијског универзитета, господин Жељко Миленић, уручио је уговоре студентима и нагласио је да су савремени  безбедносни изазови, посебно у дигиталној сфери, далеко другачији него раније и да су, управо зато, младе генерације изузетно важне за будућност Министарства унутрашњих послова.

 „Ви сте 126 величанствених. Ви сте они који су одабрани да буду будућност Министарства унутрашњих послова и у том смислу, рачунамо на вас. Управо зато, Министарство потписује уговоре са вама. Права и обавезе су домен правног и економског аспекта, али уколико не волите вашу земљу, људе и читаво друштво, уколико не чувате себе и друге, онда смо сви заједно погрешили“, додао је пуковник Миленић.

У оквиру програма, талентовани студенти Криминалистичко-полицијског универзитета, Тијана Шево, Вук Голубовић и Ђорђе Мурузовић, извели су музички програм у част својих колега.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени