Посета експерата надлежних за управљање пројектом „Facility supporting Serbia in achieving the objectives of Chapter 24: Justice, Freedom and Security“

Експерти Европске уније, надлежни за управљање пројектом   „Facility supporting Serbia in achieving the objectives of Chapter 24: Justice, Freedom and Security“ IPA 2019, који је усмерен на постизање циљева из поглавља 24, посетили су Криминалистичко-полицијски универзитет у среду  6. децембра 2023. године.

Пројекат „Подршка Србији у постизању циљева Поглавља 24: правда, слобода и безбедност“ финансиран је из предприступних фондова Европске уније. Пројекат се фокусира на аспект борбе против тешког и организованог криминала у Републици Србији у оквиру преговарачког Поглавља 24. Пројекат у трајању од 3,5 године (од 1. фебруара 2022. до 31. јула 2025. године) спроводи литванско-италијанско-шпански конзорцијум, који чине Централна агенција за управљање пројектима из Републике Литваније, Служба јавне безбедности Министарства унутрашњих послова Републике Италије и Међународна и Иберо-америчка фондација за администрацију и јавне политике (FIIAPP) из Краљевине Шпаније.

Криминалистичко-полицијски универзитет посетили су главни стручњак за финансијске истраге и повраћај имовине Мариус Јуозапавичиус, главни стручњак за питања међународне полицијске сарадње Артūрас Шимелионис, главни стручњак за ИКТ Томас Станкевичиус и представник Министарства унутрашњих послова начелник Одељења за финансијске истраге организованог криминала Влатко Божовић. Проректор за интеринституционалну сарадњу проф. др Ненад Радовић и проф. др Александар Чудан представили су гостима рад, организациону структуру и студијске програме Криминалистичко-полицијског универзитета и разговарали о могућностима за сарадњу у оквиру наведеног пројекта.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени