Представници Криминалистичко-полицијског универзитета на обуци за родно осетљиво поступање полиције

Представници Криминалистичко полицијског универзитета проф. др Ивана Радовановић, проф. др Бојан Јанковић и др Марта Томић, присуствовали су обуци за родно осетљиво поступање полиције у случајевима насиља над женама и девојчицама, у организацији ОЕБС-а, у периоду од 27.11. до 01.12.2023. године у Врњачкој Бањи.

Обука се састојала од предавања, радионица, дискусија и рада по групама у трајању од пет радних дана. Теме које су обухваћене обуком биле су: родна једнакост и увод у стратегије за родно одговорно полицијско поступање; Правни оквир за случајеве родно заснованог насиља; Разумевање приступа који је оријентисан на жртве и дужности службеника за спровођење закона; Права и потребе жртве; Неуробиологија трауме; Траума и сећање; Полицијско поступање засновано на разумевању трауме жртве; Процена ризика и поступање полиције и тужилаштва; Примена приступа оријентисаног према жртви; Ефикасност међусекторске сарадње; Полицијска интервенција према учиниоцу насиља; Дигитални докази, прва реакција, прикупљање и документовање; Разумевање перспективе и околности жртве; Свестрани приступ приликом разговора са жртвом насиља засновано на разумевању трауме.

По завршетку обуке учесници су добили сертификате о завршеном курсу за родно осетљиво поступање полиције у случајевима насиља над женама и девојчицама.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени