Представљање Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова у оквиру Стручних група студената

У оквиру Стручних група, студентима треће године Основних струковних студија криминалистике и четврте године Основних академских студија криминалистике свој рад и надлежности представила је Управа криминалистичке полиције Дирекције полиције Министарства унутрашњих послова Републике Србије, у петак 1. децембра 2023. године.

Начелник Одељења за прикупљање и анализу података Саша Кресоја, заменик начелника Одељења за криминалистичку аналитику Мартина Миљковић и шеф Одсека за координацију рада са оперативним везама – СКОР Бојан Филиповић говорили су о теми прикупљања криминалистичко-обавештајних података кроз рад са оперативним везама, њиховој обради, провери и систематизацији. Такође, говорили су о проактивном поступању, као и даљем поступању до криминалистичко-оперативног податка.

У оквиру Стручних група реализоване су и две панел дискусије:

  1. Панел дискусија о изазовима у раду на сузбијању општег криминалитета и тероризма – подела надлежности, начини рада, територијална и стварна надлежност и сарадња сродних организационих јединица, коју су модерирали Миладин Горановић, шеф Одсека за сузбијање имовинских деликата и Никола Новаковић, заменик начелника Одељења за тероризам;
  2. Панел дискусија о изазовима у раду на сузбијању привредног криминалитета и корупције – подела надлежности, начини рада, територијална и стварна надлежност и сарадња сродних организационих јединица, коју су модерирали Горан Мишић, шеф Одсека у Служби за борбу против организованог криминала, Милан Пејчић, шеф Одсека у Одељењу за борбу против корупције и Драган Попадић, шеф Одсека за сузбијање превара, Одељење за сузбијање привредног криминала, ССК, УКП;

На крају предавања студенте су поздравили помоћник начелника Управе криминалистичке полиције Иван Брандић и начелник Сектора за борбу против организованог криминала Драган Ивановић.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени