Представник Високог комесаријата Уједињених нација за избеглице Суфијан Ађали одржао почасно предавање студентима Универзитета

Представник Високог комесаријата Уједињених нација за избеглице УНХЦР (United Nations High Commissioner for Refugees) Суфијан Ађали одржао је почасно предавање УНХЦР: историјат, мандат и међународни стандарди избегличке заштите, за студенте завршне године академских студија Криминалистичко-полицијског универзитета, у уторак 24. октобра 2023. године.

Током предавања, господин Ађали представио је студентима мисију Комесаријата, као и циљеве ка којима су усмерене све активности. Високи комесаријат Организације уједињених нација за избеглице, такође познат као Агенција за избеглице Организације уједињених нација, основан је 1950. године у Женеви од стране Генералне скупштине Организације уједињених нација, с циљем обезбеђивања међународне заштите и помоћи избеглицама.

Предавање студентима завршне године, прва је у низу планираних заједничких активности, у склопу сарадње Криминалистичко-полицијског универзитета и УНХЦР-а. Планирана сарадња усмерена је на едукацију студената, наставника, полицијских службеника и припадника других субјеката који су укључени у процесе који се односе на миграције.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени