Промоција издања БИОЛОГИЈА: практикум с радним листовима, аутора проф. др Ане Бранковић

У оквиру циклуса промоција нових издања Криминалистичко-полицијског универзитета, у понедељак 23. октобра 2023. године, на 66. Међународном београдском сајму књига, промовисано је издање БИОЛОГИЈА: практикум с радним листовима, аутора проф. др Ане Бранковић.

Аутор практикума, проф. др Ана Бранковић представила је ово издање посетиоцима штанда Криминалистичко-полицијског универзитета, рекавши да је оно резултат дугогодишњег рада са студентима основних и мастер академских студија Форензичког инжењерстава. „Практикум је прилагођен акредитованим студијским програмима, савременим трендовима у форензици и доступној опреми“, истакла је проф. др Ана Бранковић. Укратко је представила вежбе које практикум садржи и њихову важност за реализацију практичне наставе студената.

Практикум садржи програм вежби из предмета Биологија и Форензичка ботаника и зоологија и садржи 20 вежби које обухватају рад на микроскопу и припрему микроскопских препарата, бојење препарата и микроскопирање прокариотских и биљних и животињских еукариотских ћелија, задатке из генетике, деобу соматских и полних ћелија, биохемијске процесе ферментације и фотосинтезе, физиологију биљака и животиња, морфологију риба и жаба, примену ботанике и зоологије у форензици, прикупљање и идентификацију биљних трагова с места криминалног догађаја, микроскопску анализу длака и перја, разликовање влакана природног и синтетичког порекла, узимање отисака зуба и форензичку ентомологију.

У оквиру промоције полицијске професије на делу штанда Министарства унутрашњих послова, изведена је практична вежба Дактилоскопирање, уз асистенцију студената Департмана форензичког инжењерства, Милице Мушицки и Вукашина Николића.

Штанд Криминалистичко-полицијског универзитета отворен је за посетиоце до 29. октобра 2023. године, у Хали 2а Београдског сајма.

Програм наредних промоција издања Универзитета можете преузети овде

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени