Промоција издања Криминалистичко-полицијског универзитета на 66. Међународном београдском сајму књига

Највећа регионална манифестација посвећена књизи, 66. Међународни београдски сајам књига, отворена је за посетиоце од суботе 21. до недеље 29. октобра 2023. године.

Криминалистичко-полицијски универзитет и Министарство унутрашњих послова представљају се посетиоцима на заједничком штанду, у Хали 2 Београдског сајма. Посетиоци београдског сајма књига, имају прилику да се упознају са издањима Криминалистичко-полицијског универзитета, присуствују промоцијама и показним вежбама и разговарају са наставницима и студентима Универзитета о темама високошколског полицијског образовања и полицијске професије.

У недељу, 22. октобра посебном промоцијом издања и научних часописа Криминалистичко-полицијског универзитета из 2023. године започет је циклус промоција. Нова издања Криминалистичко-полицијског универзитета посетиоцима штанда укратко је представила проректорка за науку проф. др Тања Кесић.

Пратећи развој друштва и ослушкујући безбедносне изазове, полицијско школство се мењало – од прве полицијске школе 1921. године, до савремене високошколске установе која обавља наставну и научну делатност у три научна поља. Поред тога, Криминалистичко-полицијски универзитет је угледни издавач научне и стручне литературе из области своје програмске оријентације“, истакла је проректорка Кесић, позивајући присутне на посебне промоције током трајања Сајма. Програм промотивних активности можете погледати овде

Проф. др Милан Гњатовић представио је публици издање уџбеника Организација рачунара из перспективе програмера, с посебним акцентом на изабране аспекте који су релевантни за сигурност, исправност и ефикасност програма. Садржај је структуриран у шест поглавља, која је аутор укратко представио.

Посетиоци су имали прилику да се информишу о научним часописима Универзитета. НБП – Журнал за криминалистику и право представио је уредник часописа проф. др Дарко Симовић. Уредник, проф. др Милан Гњатовић представио је Журнал за рачунарске и форензичке науке, док је проф. др Божидар Оташевић представио Безбедност, часопис Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

Каталог издања Криминалистичко-полицијског универзитета можете преузети овде

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени