Полицијски службеници Народне Републике Кине посетили Криминалистичко-полицијски универзитет

Полицијски службеници Народне Републике Кине предвођени тим лидером Yang Tao и  начелником Одељења за организацију, контролу рада, превенцију и рад полиције у заједници Александром Костићем посетили су Криминалистичко-полицијски универзитет у среду 11. октобра 2023. године. Састанку су као представници Универзитета присуствовали проректор за интеринституционалну сарадњу проф. др Ненад Радовић, руководилац Департмана криминалистике проф. др Радомир Зекавица, руководилац Департмана форензичког инжењерства проф. др Никола Милашиновић и представник Департмана информатике и рачунарства проф. др Душан Јоксимовић.

Проректор за интеринституционалну сарадњу проф. др Ненад Радовић је уваженим гостима представио организациону структуру Универзитета, нивое студија, наставни процес, облике праксе и обуке, мисију, визију али и друштвену улогу Универзитета, као и стратешке правце рада и развоја наше високошколске установе.

Тим лидер Yang Tao је изразио посебно задовољство због посете Криминалистичко-полицијском универзитету, наглашавајући жељу и намеру да се сарадња настави и интензивира. Девет полицајаца из НР Кине патролира са око двадесет српских колега у Београду, Новом Саду и Смедереву у циљу превентивног деловања и пре свега, пружања асистенције у комуникацији наших полицијских службеника са кинеским држављанима. Упознао је присутне са историјатом, организацијом и начином рада полиције у Народној Републици Кини.  

Уважени гости имали су прилику да обиђу комплекс Универзитета и упознају се са наставним капацитетима, али и планираним пројектима у смеру унапређења услова студирања и рада.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени