Обележен Дан Министарства унутрашњих послова Републике Србије

Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције обележавају се у знак сећања на дешавања из 1862. године, када је српска Жандармерија на празник Духови одиграла пресудну улогу у сукобима код београдске Чукур-чесме, након чега је, наредног дана, уследило турско бомбардовање Београда.

У оквиру обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције, полицијски службеници Министарства извели су тактичко-технички збор пред окупљеним грађанима, на Калемегдану 4. јуна 2023. године. Посетиоци су уживали у њиховим вештинама и разгледали опрему и возила која се користе у полицијским активностима. Најмлађима је уз дружење и игру приближен рад полиције.  Уз едукативне програме, сликовнице и цртеже програм на Калемегдану имао је превентивни карактер, па су малишани имали прилику да се кроз разговор и симулације упознају са правилима безбедног понашања у саобраћају, реаговања у случају ванредних ситуација, безбедног понашања на интернету.

Штанд Криминалистичко-полицијског универзитета, на коме су наши суграђани могли да се информишу и упознају се са програмом школовања и обука, посетио је и министар Братислав Гашић, са сарадницима. Представници Криминалистичко-полицијског универзитета били су ‒ студенти Данило Стојић, Ања Ђукановић и Ђорђе Мурузовић и запослени Мирјана Славнић и Нада Губеринић. Заинтересовани грађани такође су имали прилику да се у разговору с доц. др Јеленом Ламовец, уз асистирање студената Саре Петковић и Јелене Јелачић, информишу о практичним садржајима Департмана за форензичко инжењерство.

Истог дана одржана је и централна свечаност поводом „Дана Министарства унутрашњих послова, Дана полиције и славе Министарства – Свете Тројице“ на којој је учествовало 37 студента прве године Криминалистичко-полицијског универзитета. На централној свечаности која је одржана у Палати „Србија“ студенти су били задужени за шпалир.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени