Министар информисања и телекомуникација др Михаило Јовановић одржао гостујуће предавање студентима Универзитета

Криминалистичко-полицијски универзитет је посетио Министар информисања и телекомуникација др Михаило Јовановић, 12. децембра 2022. године и том приликом одржао гостујуће предавање студентима Oсновних академских студија студијских програма Криминалистике и Информатике и рачунарства. Тема предавања је била „Остваривање пуне користи од дигитализације“.

Током једночасовног предавања, др Јовановић је говорио о савременим трендовима развоја информационо-комуникационих технологија (ИКТ) и њихове примене (са акцентом на поступку аутентификације) у органима државне управе. Студентима су представљена најновија решења за сигуран приступ сервисима еУправе. Након предавања, др Јовановић је одговарао на питања присутних.

Предавању су поред студената Универзитета присуствовали и ректор проф. др Зоран Ђурђевић, руководилац Департмана информатике и рачунарства проф. др Бранкица Поповић, проф. др Кристијан Кук и доц. др Дејан Видојевић.

Овим предавањем настављена је добра пракса гостовања еминентних стручњака на Криминалистичко-полицијском универзитету, којом се студентима омогућава праћење најновијих достигнућа и трендова у различитим научним дисциплинама. На тај начин студенти не само да обогаћују своје знање, већ га могу ставити и у контекст будућег занимања

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени