УСПЕШНО ОДРЖАН XII МЕЂУНАРОДНИ НАУЧНИ СКУП „ДАНИ АРЧИБАЛДА РАЈСА“

Дванаести међународни научни скуп „Дани Арчибалда Рајса“ одржан је на Криминалистичко-полицијском универзитету у периоду од 8. до 9. новембра 2022. године, са темом: Истраживање и доказивање савремених облика криминала: Научни приступи (Investigating and Proving Contemporary Forms of Crime: Scientific Approaches).

Учесници Скупа имали су прилику да прате укупно 34 излагања еминентних професора, научника и истраживача из САД-а, Немачке, Аустрије, Словачке, Мађарске, Словеније, Хрватске, Северне Македоније, Румуније, Русије, Босне и Херцеговине и Републике Србије. Научни радови учесника припадају научним областима права, криминалистике, информатике, форензике, полицијских, безбедносних и друштвених наука.

Радови су представљени кроз пет сесија, у оквиру три тематске области, и то:

  1. Eтиологија, феноменологија и трендови савременог криминала;
  2. Савремени изазови у откривању и доказивању кривичних дела,
  3. Природне и примењене науке у форензици, сајбер криминалу и безбедности.

Међународни скуп „Дани Арчибалда Рајса“ важан је, како за научне раднике, тако и за припаднике полиције, државне управе, судове, тужилаштва, невладин сектор, али и ширу стручну јавност Републике Србије. Размена знања и искустава изузетно је важна за развој полицијске професије и полицијског образовања, посебно када је у питању размена на међународном нивоу. Свестан чињенице да криминал не познаје границе, Криминалистичко-полицијски универзитет негује праксу међународног увезивања експерата, представника теорије и праксе, кроз бројне активности, од којих је међународни научни скуп једна од најважнијих.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени