СТУДЕНТИ УНИВЕРЗИТЕТА ПОСЕТИЛИ ЈЕДИНИЦУ ЖАНДАРМЕРИЈЕ У ЛИПОВИЦИ

Студенти прве године Основних академских и струковних студија криминалистике, начелник класе, капетан полиције Марко Аранђеловић, наставник криминалистичко-полицијских и безбедносних вештина, мр Зоран Милановић и референт за менторски рад Драгана Марковић, посетили су Јединицу београдског одреда Жандармерије у бази Липовица, у суботу, 5. новембра 2022. године.
Посета је реализована у складу са тематским садржајем Стручне информативне праксе. Присутнима у Јединици се обратио помоћник команданта београдског Одреда Жандармерије, потпуковник Далибор Отовић. Стручна информативна пракса реализована је на начин да су студентима Универзитета приказана: борбена возила и наоружања (минобацачи, бровинг, АБГ), као и опрема коју користе полицијски службеници у специјалистичким четама у Жандармерији (противдиверзиона опрема, снајперске пушке и алпинистичка опрема). Мајор полиције Лазар Баћић, шеф Одсека за реализацију обуке кроз презентацију упознао је студенте са организационом структуром и радом јединице Жандармерије.
Такође, упознао је студенте са начином регрутације и селекцијом припадника Жандармерије. Нагласио је да се комплетно обучавање припадника јединице Жандармерије, одвија кроз селекциону, основну тренажну, свакодневну и специјалистичку обуку. Вежбе које се изводе су: показне, показно-тактичке и тактичке вежбе са бојевим гађањем. Криминалистичко-полицијски универзитет захваљује свим организационим јединицама Министарства унутрашњих послова које су учествовале у реализацији Стручне информативне праксе за студенте прве године Основних академских и струковних студија криминалистике.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени