Студенти Универзитета на међународном састанку полицијских академија у Шпанији

Студенти четврте године Основних академских студија криминалистике Криминалистичко-полицијског универзитета, Тамара Бјељац, Наталија Бабановић и Марко Илијевски били су учесници XI Међународног састанка полицијских академија, у организацији Националне полицијске академије у Авили, Краљевина Шпанија. Представници Универзитета боравили су у Авили у периоду од 24. до 28. октобра 2022. године, заједно са студентима из полицијских школа Француске, Хрватске, Немачке, Летоније, Португала, Пољске, Румуније и Шпаније.

Изузетним гостопримством колега из Авиле, учесницима међународног састанка омогућено је да обиђу комплекс Националне полицијске академије и упознају се са начином и условима студирања на овој високошколској установи. Присуствовали су предавањима и радионицама посвећеним унапређењу полицијске професије, едукацији и обуци полицијских службеника.

Како је један од основних циљева састанка међународно умрежавање и размена знања и праксе, студенти су, у оквиру посебних секција, представили студијске програме Универзитета, презентовали организациону структуру Министарства унутрашњих послова Републике Србије, али и поступање полицијских службеника када су у питању кривична дела родно заснованог насиља. Учесници су имали прилику и да посете организационе јединице Министарства унутрашњих послова Краљевине Шпаније у Мадриду, као и Полицијски музеј. Последњег дана међународног догађаја, директор Националне полицијске академије Хосе Луис Теодор Гонзалес (Jose Luis Tejedor Gonzalez) уручио је дипломе свим учесницима.

Домаћини су се потрудили да учесницима организују посете Авили, Мадриду и Сеговији. Посебан утисак на студенте оставила је посета знаменитостима Сеговије: римском аквадукту у средишту града, катедрали и дворцу. Центар Сеговије је Унеско 1985. године прогласио Светском баштином.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени