Студенти Универзитета учествовали у комеморативним свечаностима у Аустрији

Студенти Криминалистичко-полицијског универзитета, заједно са представницима Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Одбора за неговање традиција ослободилачких ратова Србије, традиционално су део делегације Републике Србије приликом обележавања годишњица историјских догађаја.
Делегација Републике Србије, је боравила у Аустрији од 14. до 16. маја 2022. године, обележавајући важне датуме везане за Други светски рат. Студенти су првог дана присуствовали свечаној комеморацији на „Апел плацу“ у Маутхаузену, центру свих логора у комплексу Маутхаузен и Споменик умрлим Југословенима у Другом светском рату. Након тога, обишли су спомен-плочу Србима умрлим у Гусену и посетили гробље Рајфердорф у близини Маутхаузена. Другог дана посетили су споменик на гробљу Ашах у околини Маутхаузена, дворац Хартхајм који је некада представљао Центар за еутаназију, Болницу за еугенику и споменик Југословенима умрлим у Ебензеу.
Студенти Криминалистичко-полицијског универзитета и кадети Војне академије полагали су венце на спомен обележја, на челу са државним секретаром Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миодрагом Капором.
Студенти Ивановић Иван, Савић Срђан, Цветковић Кристијан, Димитријевић Димитрије, Лука Стојановић, Стрнад Барбара, Стојковић Јулија, Бјељац Тамара, Стаменија Ивановић, Вучић Снежана били су у пратњи проф. др. Бојана Јанковића и ментора Александра Ердељца.
Студенти Универзитета су за свој рад похваљени од стране државног секретара Миодрага Капора.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени