Радно-стручна посета кинеском народном универзитету јавне безбедности у Пекингу

Проф. др Биљана Симеуновић – Патић, в.д. продекана за науку и проф. др Саша Милојевић, в.д. продекана за наставу реализовали су, у периоду од 9. до 17. октобра 2018. године, радно-стручну посету Кинеском народном универзитету јавне безбедности у Пекингу (People’s Public Security University of China, PPSUC) и учествовали на 10. Међународном полицијском форуму у организацији ове институције. Поред тога, наведени наставници присуствовали су свечаном обележавању 70. годишњице постојања Кинеског народног универзитета јавне безбедности.

Програм 10. Међународног полицијског форума одвијао се кроз пленарне и панел сесије у оквиру којих су представници из 33 земље представили своје институције и програме полицијског образовања, и говорили на тему савремених облика криминалитета у различитим регионима света. У оквиру сесије Десетог форума одржане у суботу, 13. октобра, проф. др Саша Милојевић је имао веома запажено излагање на тему: The Academy of Criminalistic and Police Studies in Belgrade - review.

У преподневним сатима 13. октобра, приређен је састанак председника Кинеског народног универзитета јавне безбедности, професора Цаоа Шинкуана са представницима делегације из Републике Србије, проф. др Сашом Милојевићем и проф. др Биљаном Симеуновић-Патић. Састанак је протекао у веома срдачној атмосфери, уз обострано изражено задовољство до сада постигнутом сарадњом између два универзитета, као и уз испољену жељу и спремност да се она прошири и даље унапређује, како у области развоја полицијског образовања и мобилности наставног особља и студената, тако и у домену научног рада.

Боравак у Пекингу проф. др Саше Милојевића и проф. др Биљане Симеуновић-Патић био је успешан и користан  за Криминалистичко-полицијски универзитет, имајући у виду да је овом посетом представљена наша институција делегатима из великог броја земаља широм света, одржан континуитет сарадње са пекиншким Народним универзитетом јавне безбедности, и остварени контакти са представницима институција за полицијско образовање и обуку из више земаља Азије и Европе, са којима се, у перспективи, може размотрити и развити одговарајућа институционална сарадња.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени