Прве размене наставног и ненаставног особља по европским стандардима високог образовања и науке Академија је успешно обавила

Криминалистичко-полицијска академија је имала част да у првој недељи октобра 2018. године, први пут у свој историји, буде домаћин националне и међународне формалне размене наставног и ненаставног особља високошколских установа у оквиру европског програма Erasmus+. Наиме, мобилност наставног и ненаставног особља у оквиру пројекта Development of master curricula for natural disasters risk management in Western Balkan countries − „NatRisk” (573806-EPP-1-2016-1-RS-EPPKA2-CBHE-JP), Академија је започела посетом проф. др Саше Мијалковића, проф. др Горана Бошковића и Николе Станисављевића Техничком универзитету Крита, са седиштем у Хањи (10−14. IX 2018.). Предстоје радне посете нашег наставног и ненаставног особља Универзитету у Обуди и Мидлсекс универзитету у Лондону. У међувремену, особље Универзитета у Обуди (dr Agota Dregelyi-Kiss, dr Rudolf Nagy, dr Andras Horvath и dr Gabriella Farkas) и Високе техничке школе струковних студија из Урошевца са привременим седиштем у Лепосавићу (др Јелена Рајовић, др Ненад Марковић и др Предраг Станојевић) посетили су Академију и обавили пројектне задатке у оквиру тзв. мобилности наставног и ненаставног особља. С тим у вези, наши гости су имали прилике да:

- упознају организацију, менаџмент, наставни процес, посебне облике наставе и процесе ненаставних активности Академије;
- упознају наставно и ненаставно особље, наставне планове и програме, истраживачке пројекте и начин рада Академије;
- упознају дидактичке и просторне капацитете Академије (учионице, лабораторије, полигоне, сале);
- учествују у извођењу наставе на основним студијама;
- представе своје радове на Конференцији Академије „Дани Арчибалда Рајса 2018“.

Академија је, као и увек до сада, била добар домаћин и учинила све да гости успешно изврше своје пројектне задатке. Истовремено, сарадња и пријатељства која су успостављена овом приликом, свакако ће користити Академији, односно будућем Универзитету у унапређењу међународне сарадње у наставним и истраживачким процесима.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени