Састанак руководства Aкадемије са представницима пројектних тимова пројекта „NATRISK“

У складу са уговорним обавезама које је Криминалистичко-полицијска академија преузела потписивањем уговора о учествовању у међународном научноистраживачком пројекту Development of master curricula for natural disasters risk management in Western Balkan countries (573806-EPP-1-2016-1-RS-EPPKA2-CBHE-JP), од 19. до 21. септембра 2017. године одржано је више састанака представника пројектних тимова партнера међународног научноистраживачког конзорцијума на пројекту „Натриск“  (NatRisk), који се спроводи у оквиру европског програма Еразмус+ (Erasmus+). Састанцима су присуствовали проф. др Горан Бошковић, в. д. декана Академије, и проф. др Саша Мијалковић, руководилац пројектног тима Академије.

Наведени састанци и тренинзи одржани су у просторијама Ректората Универзитета у Месини (Сицилија), о следећим темама:
−    Редовни састанак Управног одбора пројекта (радни пакет 8);
−    Редовни састанак Одбора за управљање пројектом (радни пакет 8);
−    Редовни састанак Одбора за обезбеђење квалитета (радни пакет 5);
−    Тренинг наставног особља за примену иновативних наставних метода (радни пакет 2);
−    Студијска посета и анализа најбоље наставне праксе у земљама Европске уније (радни пакет 2).
Састанци су били веома успешни, информативни и креативни. Закључено је да ће овај пројекат, између осталог, резултирати и јачањем институционалних капацитета, стандарда и процедура Криминалистичко-полицијске академије за реализовање међународних научноистраживачких пројеката.
Најзад, састанци су били прилика за оцену позиције Криминалистичко-полицијске академије у националном и међународном научном амбијенту. Наш закључак је да ни у чему не заостајемо за земљама Европске уније када је реч о референтним људским ресурсима, али да су неопходна већа материјална и техничка улагања у науку.

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени