КПУ посетио Тимоти Фот и Јулијана Богдановић, Међународни кривично-истражни програм помоћи Министарства правде Владе Сједињених Америчких Држава у Републици Србији (ICITAP)

Као наставак изузетне сарадње Криминалистичко – полицијски универзитет у Београду посетио је господин Timothy Faught, директор Међународног кривично-истражног програма помоћи Министарства правде Владе Сједињених Америчких држава у Републици Србији (ICITAP) и одржао почасно предавање студентима друге и четврте године Основних академских студија криминалистике на тему „Развој полицијске професије и примена нових технологија у раду полиције“.

Господин Тимоти Фот је студенте КПУ упознао са природом полицијског посла и променама у раду полиције у последњих двадесетак година, посебно указујући на примену савремених технологија у раду полиције. Предавање је било прожето великим бројем примера из богате полицијске праксе предавача, како из рада у полицији САД-а тако и рада у међународној полицији. Уважени колега је упознао студенте са планираним активностима усмереним на реновирање 400 квадрата наставне зграде у којој ће између осталих бити и аналитичка лабораторија опремљена најновијим софтверима за анализу високотехнолошког и других врста криминалитета, као и едукација које ће за припаднике полиције у Републици Србији организовати ICITAP. Осим тога, господин Фот је истакао изузетну сарадњу коју има са КПУ, као и на настојање да КПУ успостави сарадњу са неким сличним универзитетом са подручја САД-а. На крају предавања, господин Тимоти Фот је истакао да ће се са посебним задовољством одазвати новом позиву да одржи почасно предавање на неку другу тему из области полицијског рада, као и на спремност да на захтев КПУ обезбеди и друге предавача из области криминалистичко-полицијких наука.

Господинa Тимоти Фот и Јулијану Богдановић примио је руководилац Департмана Криминалистике проф. др Зоран Ђурђевић.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени