Представници КПУ посетили Високу струковну школу за јавну управу – Департман федералне криминалистичке полиције у Висбадену, Немачка

По позиву представника Високе струковне школе за јавну управу – Департмана федералне криминалистичке полиције из Висбадена (Немачка), представници Криминалистичко-полицијског универзитета, проф. др Саша Мијалковић, проректор за међународну и интеринституционалну сарадњу, и доц. др Миладин Нешић, шеф Катедре полицијских наука департмана криминалистике, боравили су у наведеној институцији у периоду од 22.04. до 25. априла 2019. године. За време посете, представници Универзитета су присуствовали низу састанака са деканом (Prof. Dr. Thorsten Heyer), наставником (Mr. Bernd Meiswinkel), и службеницима задуженим за организацију наставе и менторски рад са студентима (Mr. Mark Otto – шеф, и Ms. Miriam Weuzel). На наведеним састанцима разматрана су посебна питања: Потписивање споразума о сарадњи, посета њихових студената Универзитету, промоција класе њихових дипломираних студената која ће се одржати 1. октобра 2019. године, могућност реализације пројеката у оквиру ЕРАСМУС+ платформе и размена студената. Декан (Prof. Dr. Thorsten Heyer), одржао је презентацију студијског програма основних студија као и студијског програма мастер студија. Представљене су и активности које се спроводе у оквиру ЕРАСМУС+ програма у овој Школи. Представници Универзитета посетили су Институт форензичких наука у којем је заменик начелника (Dr. Julia Rolnik) одржала презентацију Института као и стрељану која се користи за обуку студената али и за редовна гађања службеника криминалистичке полиције. Демонстрацију је са службеницима криминалистичке полиције извео инструктор, Mr. Klaus Fischer.
Састанци су завршени закључком да је могући развој сарадње усмерен на потписивање меморандума о сарадњи, студијске посете МУП РС и КПУ али и заједнички пројекти.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени