Бронзана медаља у каратеу - Студент Ђорђе Тешановић

Ректор Криминалистчко-полицијског универзитета проф. др Дане Субошић, у среду 10.04.2019. примио студента I године основних академских студија криминалистике Ђорђа Тешановића који је на такмичењу у каратеу освојио бронзану медаљу. Приликом пријема Тешановић је известио ректора о својим спортским успесима и захвалио ректору на подршци која му омогућава да истовремено студира и постиже значајне спортске резултате.

Ректор Универзитета је честитао студенту Тешановићу и уручио му прикладан поклон. Пријему су присуствовали проф. др Ненад Коропановски, професор на предмету СФО и Тешановићев тренер, као и Миланко Кошанин, шеф Одсека за менторски рад и безбедност. Тешановић је упознао присутне са одлуком Олимпијског комитета Србије од 04.04.2019. године, којом је „унапређен“ са још тројицом спортиста у Ранг више због сјајних резултата.

Студент Ђорђе Тешановић је у протекла три месеца остварио запажене резултате на неколико значајних међународних такмичења у каратеу. На првенству Европе одржаном од 08-10.02.2019. године у Олборгу у Данској освојио је треће место (бронзану медаљу) у категорији борбе појединачно +84кг. Након првенства Европе за млађе сениоре наступао је за сениорску репрезентацију Србије у каратеу, на првенству Европе у Гвадалахариу Шпанији, одржаном у периоду од 28-31.03.2019. године. Репрезентација у саставу, Урош Мијалковић, Мартиновић Марко, Тешановић Ђорђе, Салапура Ђорђе, Марић Љубиша, Брежанчић Владимир и Трикош Богдан, остварила је историјски успех пласманом у финале. Први пут у историји екипа Србије је заузела друго место. Студент Тешановић је иначе актуелни шампион Србије у каратеу у категорији преко 84 килограма.

Слике можете погледати овде

Контакт подаци

Адреса: 11080 Земун, Србија
Цара Душана 196

Установа

Основне студије

Упис

© Copyright 2018. All Rights Reserved Криминалистичко-полицијски универзитет. Информатички центар. Пријатељи сајта

Претрага

Адреса: 11080 Земун, Србија
Цара Душана 196

  • (011) 3161-444
  • (011) 3107-100
  • dekanat@kpu.edu.rs