КПУ посетио Timothy Faught и Маја Миловановић, Међународни кривично-истражни програм помоћи Министарства правде Владе Сједињених Америчких Држава у Републици Србији (ICITAP)

05032019Криминалистичко – полицијски универзитет у Београду посетио је 01.03.2019. господин Timothy Faught, директор Међународног кривично-истражног програма помоћи Министарства правде Владе Сједињених Америчких држава у Републици Србији (ICITAP) и Маја Миловановић, руководилац пројеката за развој институционалних капацитета. Састанак представља наставак изузетно добре сарадње коју Криминалистичко-полицијски универзитет има са представницима ICITAP-а. Господин, Timothy Faught обавестио је Криминалистичко-полицијски универзитет да је пројекат Криминалистичко-полицијског универзитета „Развој институционалних капацитета Криминалистичко-полицијскoг универзитета: Формирање и опремање Центра за криминалистику и развој полицијске професије“ прихваћен и да ће бити финансиран од стране Бироа Стејт Департмента за међународну борбу против опојних дрога и спровођење закона (INL), а уз помоћ Међународног кривично-истражног програма помоћи Министарства правде у Републици Србији (ICITAP).
На састанку је испољена обострана спремност за повезивање Криминалистичко-полицијског универзитета са универзитетима из САД-а, размену знања, организацију семинара и почасних предавања истакнутих стручњака из Сједињених Америчких Држава, које ће организационо подржати Криминалистичко-полицијски универзитет. Међу првим сминарима који ће бити реализовани су основна и напредна едукација на тему „Израда профила учинилаца кривичних дела“. Семинар ће реализовати Steven R. Conlon, Criminal Investigations Instructor, U.S. Department of Justice, Federal Bureau of Investigation.
Господинa Timothy Faughtа и госпођицу Мају Миловановић примио је ректор, проф. др Дане Субошић, а састанку су присуствовали и руководилац Департмана криминалистике, проф. Др Зоран Ђурђевић и проф. др Ненад Милић.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени