Посетa експерата из Аустрије Криминалистичко – полицијском универзитету у оквиру реализације твининг пројекта“Борба против трговине људима“

26022019Криминалистичко-полицијски универзитет 17.01.2019. године посетила је делегација експерата из Аустрије у саставу: госпођа Evelyn ProbstLEFÖ-IBF (Интервентни центар за жене и девојчице жртве трговине људима); господин др Helmut Sax, Институт за људска права Лудвиг Болцман (БИМ); господин Johann Wagner, Виши полицијски службеник, Министарство унутрашњих послова, Баварска, у оквиру твининг пројекта „Борба против трговине људима“ (Support to Strenghthening Fight Against Traffiking in Human Beings). Носилац овог пројекта је Министарство унутрашњих послова Републике Србије, Дирекција полиције, а твининг партнере чини конзорцијум Републике Аустрије и Републике Словеније, односно Министарства унутрашњих послова Аустрије и Словеније.
Присутне је најпре поздравио и пожелео добродошлицу и успешан рад проф. др Стево Јаћимовски, проректор Универзитета за научноистраживачки рад. Састанку су испред Универзитета учествовали проф. др Милан Жарковић, доц. др Ивана Бодрожић (члaн Управног одбора Steering Committee) и локални твининг менаџер господин Митар Ђурашковић.
Делегација је била највише заинтересована за начин, модалитете и садржину наставе на Универзитету, у вези са питањима трговине људима, питања повезаности стицања дипломе и потоњег запослења у Министарству унутрашњих послова и пројектне активности. Покренуте су идеје о даљој сарадњи, размењени контакти, а гости су најавили своју наредну посету Србији за фебруар, те изразили наду да ћемо и даље одржавати и успостављати односе са партнерским институцијама из Аустрије.
Представљени су им предмети и облици студија, на којима се трговина људима изучава, курикулуми предмета који се у ширем и ужем смислу односе на проблематику трговине људима, Пројекат који реализује Криминалистичко – полицијски универзитет, а финанасира Министарство науке, просвете и технолошког развоја, „Развој институционалних капацитета, стандарда и процедура за супротстављање организованом криминалу и тероризму у условима међународних интеграција“, (бр.179045) као и одређени пројекти који су се у оквиру Универзитета односили на ову тему.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени