СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН КРИМИНАЛИСТИЧКО-ПОЛИЦИЈСКОГ УНИВЕРЗИТЕТА

14022019Дан Криминалистичко-полицијског универзитета свечано је обележен 14. фебруара 2019. године у амфитеатру „др Арчибалд Рајс“ на Универзитету. Свечаности су присуствовали: др Небојша Стефановић, потпредседник Владе и министар унутрашњих послова, Владимир Ребић, директор полиције, помоћници и саветници министра унутрашњих послова, начелници управа у Дирекцији полиције, начелници подручних полицијских управа и друге старешине у Министарству унутрашњих послова Републике Србије, Министарству одбране, Војсци Србије, Безбедносно-информативној агенцији, затим чланови Српске академије наука, ректори и проректори универзитета, декани и професори факултета, директори института, представници амбасада, сарадници Универзитета, представници локалних самоуправа, медија, дипломирани студенти и чланови њихових породица, као и запослени на Универзитету. Свечаност је отпочела интонирањем државне и студентске химне у извођењу студентског хора Универзитета.
Ректор Криминалистичко-полицијског универзитета, проф. др Дане Субошић поздравио је све присутне, а дипломираним студентима честитао. Захвалио се министру Стефановићу на подршци коју годинама, заједно са својим сарадницима, пружа овој високошколској установи. Укратко је информисао присутне о активностима које су биле између два Дана Криминалистичко-полицијског универзитета. Нагласио је да је донет Статут Криминалистичко-полицијског универзитета, формиран Савет и Сенат Универзитет, а уписани смо и у Трговински суд децембра 2018. године.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић пожелео је успех у раду дипломираним студентима Унивеерзитета и поручио да му је драго што је Министарство унутрашњих послова током прошле године успело да запосли преко 400 дипломираних студената ове високошколске институције. Министар је рекао да је и то један од показатеља да је држава Србија препознала колико је систем безбедности важан.
Потом су министар др Стефановић и ректор Субошић уручили награде најбољим дипломираним студентима Универзитета.

Сребрном значком Универзитета награђени су:
На основним академским студијама криминалистике
• Игор Чукић за просечну оцену 9,68
• Анђелка Раковић за просечну оцену 9,68
На основним академским студијама прве генерације студената студијског програма Информатика и рачунарство
• Иван Кошанин за просечну оцену 8,76
На основним академским студијама прве генерације студената студијског програма Форензичко инжењерство
• Немања Вучковић за просечну оцене 9,53
На основним струковним студијама криминалистике
• Никола Пантелић за просечну оцену 9,07
Ректор Субошић поводом Дана Универзитета, додели је плакету „др Арчибалд Рајс“, • др Игору Урошу, постхумно
Плакета је уручена сестри Тамари Урош.


Златне значке Универзитета за допринос и афирмацију високог полицијског образовања др Дане Субошић уручио је потпредсенику Владе и министру унутрашњих послова, др Небојши Стефановићу, државном секретару МУП-а, мр Милосаву Миличковићу и проф. др Обраду Стевановићу, професору у пензији.
У наставку програма студент Криминалистичко-полицијског универзитета Жарко Грачанац прочитао је текст Рајсовог виђења значаја професионалног образовања за полицијски позив, исказаним далеке 1915. године у раду „Принципи модерне полиције“. Музички програм извео је Оркестар полиције.
У фоајеру Ректората Универзитета, а поводом посете министра Стефановића изложена је књига о полицији стара двеста година, коју је Универзитету на овај свечани Дан уступило Удружење „Адлигат“  Музеј српске књижевности и Музеј књиге и путовања. Реч је о књизи на којој је кнез Михаило Обреновић, са унутрашње стране предње корице, оставио свој потпис и белешку: „12. новембра 1828 године у Пожаревцу“.
Поводом Дана Универзитета, у присуству министра Стефановића, директора полиције и представника Кабинета министра, ректор Субошић заједно са сестром др Игора Уроша отворили су кабинет информатике који ће носити име др Игор Урош.
У дужем разговору са студентима Универзитета министар Стефановић информисао их је о актуелним дешавањима у Министарству унутрашњих послова, као и о политици запошљавања.
Универзитет захваљује институцијама и појединцима који су упутили пригодне честитке поводом Дана Криминалистичко-полицијског универзитета.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени