Филм НЕО – ТЕМПУС канцеларије о опремању Криминалистичко-полицијског универзитета

03012019Крајем 2018. године, НЕО – ТЕМПУС (Национална Еразмус канцеларија) канцеларија у Србији представила је филм о опремању Криминалистичко-полицијског универзитета у оквиру међународног пројекта „Development of master curricula for natural disasters risk management in Western Balkan countries“ (NatRisk WeB, број 573806-EPP-1-2016-1-RS-EPPKA2-CBHE-JP; европски програм Erasmus+).

Наиме, током 2017. године, Криминалистичко-полицијска академија је постала једна од ретких установа у овом делу међународног региона која поседује специјализоавни софтвер за симулирање тактичко-техничких ситуација у виртуалном окружењу, са којима се сусрећу припадници полиције и других служби безбедности. Реч је о специјализованом софтверу „XVR Simulation Platform – XVR On Scene Instructor Permanent License“. Осим тога, Академија је набавила и извесну рачунарску опрему (рачунари, пројектори, тзв. паметна табла) у вредности од 35000 евра. Опрема је инсталирана у учионици бр. 1 наставне зграде Академије, која је за ову намену реновирана и прилагођена.

Употребом овог софтвера неспорно ће се унапредити квалитет наставе, а студенти ће наставне активности изводити у околностима које су веома сличне реалним догађајима. Осим едуковања за потребе управљања безбедносним ризицима природних катастрофа, овај кабинет има све капацитете центра за стручно усавршавање припадника разних линија рада МУП РС, пре свега Сектора за ванредне ситуације, Управе полиције, Управе криминалистичке полиције, Граничне полиције, Саобраћајне полиције, Националног криминалистичко-техничког центра и других.

Овим је Академија, а данас Криминалистичко-полицијски универзитет још једном потврдио да је лидер високог образовања у области криминалистичких и полицијско-безбедносних наука.

Контакт подаци

Адреса: 11080 Земун, Србија
Цара Душана 196

Установа

Основне студије

Упис

© Copyright 2018. All Rights Reserved Криминалистичко-полицијски универзитет. Информатички центар. Пријатељи сајта

Претрага

Адреса: 11080 Земун, Србија
Цара Душана 196

  • (011) 3161-444
  • (011) 3107-100
  • dekanat@kpu.edu.rs