Уручивање сертификата студентима и запосленима који су учествовали на показној вежби „Србија 2018“

29122018У периоду од 08. до 11. октобра 2018. године, на подручју Младеновца, Сопота и Аранђеловца одржана је међународна теренска вежба управљања у ванредним ситуацијама „Србија 2018“. Вежбу су заједнички организовали Министарство унутрашњих послова Републике Србије - Сектор за ванредне ситуације и НАТО агенција Евроатлантски координациони центар за ванредне ситуације.

На овој међународној вежби учетвовало је око 2000 припадника различитих спасилачких и медицинских служби из 38 земаља а међу њима и 15 студената треће године Департмана за информатику и рачунарство Криминалистичко-полицијског универзитета. Студенти су били од стране организатора ангажовани као новинарски тимови задужени за извештавање јавности директно са радних тачака на којима су се одвијале спасилачке мисије, као и за формирање и пласирање информација на различитим друштвеним мрежама. За рад са студентима током ангажовања били су задужени проф. др Драган Млађан са предмета Безбедност у ванредним ситуацима и ментор др Раша Димитријевић.

Тим поводом дана 27.12.2018. године, учесницима вежбе „Србија 2о18“, на Криминалистичко-полицијском унуверзитету уручени су сертификати. Сертификате су студентима и запосленима свечано уручили ректор Универзитета проф. др Дане Субошић и проректор за наставу проф. др Горан Вучковић. У кратком обраћању, руководство КПУ је похвалило ангажовање студената и исказало уверење да ће наши студенти и у будуће успешно представљати институцију на манифестацијама у сарадњи са МУП Р. Србије. Такође, од стране организатора, сектора за ванредне ситуације МУП Р. Србије и НАТО ангеције за ванредне ситуације, за целокупно учешће студената и запослених, Криминалистичко-полицијски универзитет добио је посебну захвалницу.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени